AKTUALNO / VIJESTI

slučaj vojnić

Grad Karlovac i Županija dali podršku braniteljima čije je bicikle gazio pijani 44-godišnjak: "Ostanite dostojanstveni, nitko ne može umanjiti vrijednosti Domovinskog rata"

Grad Karlovac i Županija dali podršku braniteljima čije je bicikle gazio pijani 44-godišnjak:

Policijska uprava karlovačke još se nije oglasila s detaljima vezano za istragu događaja.

Iz gradske uprave Grada Karlovca reagirali su na događaj u Vojniću, odnosno na priopćenje o događaju koje je javnosti uputila Udruga pripadnika 110.brigade ZNG HV.

Najoštrije osuđujemo napad na sudionike biciklijade u sklopu obilježavanja 33. obljetnice 110. brigade ZNG/HV.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U kontaktu smo s ozlijeđenom sudionicom koja je samo pukom srećom izbjegla ozljede opasne po život. Njoj želimo brzi oporavak, očekujemo da policija i državne institucije odrade svoj dio posla što prije, a svim pripadnicima 110. brigade i svim braniteljima poručujemo, da kao što su u Domovinskom ratu časno i dostojanstveno branili grad i domovinu, jednako tako i danas ostanu dostojanstveni jer nitko ne može bilo kojim činom, niti divljaštvom umanjiti, niti omalovažiti postojanje hrvatske države i vrijednosti Domovinskog rata. U cijelosti podržavamo reakciju Udruge 110. brigade.

Kao i do sad, i u narednom razdoblju, gradonačelnik i cijela gradska uprava stoji na raspolaganju.


Oglasili su se i iz Županije:

"Karlovačka županija ima nultu stopu tolerancije prema svim oblicima nasilja i stoga oštro osuđujemo ovaj skandalozni čin napada na sudionicu biciklijade u organizaciji Udruge 110.br ZNG/RH u suradnji sa BK „Pedala laganini“.

Trudimo se raditi na promicanju tolerancije, uključivosti i jednakopravnosti i nadamo se da smo u sredinama gdje žive hrvatsko i srpsko stanovništvo uspjeli ostvariti dijalog i sinergiju na korist opće zajednice.

Vjerujemo kako je ovo bio izolirani slučaj i kako će se suživot u općini Vojnić nastaviti u duhu tolerancije i međusobnog poštivanja. Republika Hrvatska otvorena je i demokratska zemlja. Svjedoče tome i tisuće stranih radnika koji ovdje zarađuju za svoj kruh. Svi oni koji poštuju zakone RH i temeljne vrijednosti koje baštinimo uvijek su dobrodošli.

Oni koji svoje stavove ispoljavaju na ovakav brutalan način neka svoju sreću potraže negdje drugdje, gdje mogu ispuniti svoje socijalne i kulturološke vrijednosti i napose svoje intelektualne kapacitete!

Unesrećenoj sudionici biciklijade želimo brzi oporavak, a udruzi 110.brigade dajemo podršku da i dalje nastave njegovati uspomenu na Domovinski rat i hrvatske branitelje.
Karlovačka županija, tu je uz Vas."

Izdvojeno


Reci što misliš!