AKTUALNO / VIJESTI

detalji tragedije

Žena koju je pregazio manijak u Vojniću: "Buljio je u nas i izazivao nelagodu, a onda je sjeo u automobil..."

Žena koju je pregazio manijak u Vojniću:
Grad Karlovac

"Njemu se na licu vidjelo da nas ide ubiti" - govori Robert Mikan, dodajući da je sve trajalo svega nekoliko sekundi.

Jutarnji.hr je stupio u kontakt s neposrednim očevicima događaja u Vojniću, pa i s ozlijeđenom ženom.

- Sjedeći za stolom na terasi slušao kako stalno gunđa nešto kao "Hrvati, kockice, ustaše". Kolega se digao i otišao naručiti nam sok, ovaj je sjeo u auto, ubacio u rikverc, počeo je galamiti i krenuo direktno na nas. Nasjeo je na stepenice, da ih nije bilo ušao bi preko nas u kafić, srušio je stup od verande i pogodio gospođu te bicikle, te je to sve vukao. Nakon toga je pobjegao. Njemu se na licu vidjelo da nas ide ubiti - govori Robert Mikan, dodajući da je sve trajalo svega nekoliko sekundi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na mjestu događaja je bio predsjednik udruge "Pedala laganini" Vladimir Latković.

- Čovjek je izašao iz birtije, krenuo je unatrag, malo pristao, pa opet krenuo i ravno se zabio u bicikle, jedno pet bicikala, te je pritom ispod sebe "sfrkao" tu gospođu, nakon toga je pobjegao. Imao je mjesto za krenuti se, ovo je bilo ciljano i namjerno bez ikakve dvojbe. Ne bih rekao da je on to planirao, koliko smo čuli, cijeli dan je bio u gostionici i pio, došli smo nenajavljeno nas tridesetak. Nikakav duel nije bio s njim, nitko se nije posvadio, niti je on išta rekao, je li mu se nisu svidjele kockice s naših dresova, ne znam - govori Latković.


Prijetnje nije čula ni ozlijeđena Kristina Cerin. Ona je iz zagrebačkog Trnja a sa suprugom je godinama aktivna sudionica biciklijada. Ovom subotnjom su ujedno obilježavali 28. godina braka. Javila se Jutarnjem nakon pretraga iz bolnice u Dubravi.

- Nešto ekipe je sjedilo u kafiću, neki na terasi, neki na stepenicama, a ja sam bila ispred stepenica, stajala sam van terase uz nekoliko bicikala. Ja sam tog čovjeka vidjela, stajao je sa strane uz taj crveni auto uz otvorena vrata. Nisam se u njega zagledavala jer je buljio u nas na jedan vrlo nelagodan način. Ja osobno nisam čula niti doživjela pa ne mogu ni potvrditi ni zanijekati da je nešto vikao, pamtim samo da je buljio bez riječi, čak i u jednog biciklistu, pa sam pomislila da se moda znaju. Mi smo ga ignorirali. Nakon nekih 10 minuta je sjeo u auto i krenuo, ali je zastao. Par minuta je opet gledao u nas. Okrenula sam glavu i u jednom trenutku začula gas do daske, zvuk guma i lomljavu bicikala. Išao je na mene, odgovorno tvrdim da su mi bicikli spasili život jer je na njih nasjeo. Dečki kažu da me vukao nekoliko metara, moj muž kaže da ne zna kako sam se otkačila da me nije vukao i dalje - kaže šokirana žena.

Opširnije pročitajte na Jutarnji.hr.

Izdvojeno


Reci što misliš!