AKTUALNO / VIJESTI

NESTABILNO VRIJEME

Upozorenje na opasne vremenske pojave - Crveni alarm za Zagreb i Osijek, žuti za Karlovac zbog mogućih grmljavina, oluje i tuče

Upozorenje na opasne vremenske pojave - Crveni alarm za Zagreb i Osijek, žuti za Karlovac zbog mogućih grmljavina, oluje i tuče

Za gotovo cijelu Hrvatsku vrijedi i upozorenje na mogućnost bujičnih i urbanih poplava.

Operativni centar Civilne zaštite uputio je novo upozorenje na opasne vremenske pojave za danas, a najgora situacija trebala bi biti na zagrebačkom i osječkom području, ali spominje se i Karlovac.

Proglašeno je crveno upozorenje za grmljavinsko nevrijeme u regijama Zagreb i Osijek: u drugom dijelu dana moguće je grmljavinsko nevrijeme praćeno olujnim vjetrom, a moguća je i tuča.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Narančasto upozorenje proglašeno je za grmljavinsko nevrijeme u regiji Rijeka: navečer je moguće grmljavinsko nevrijeme praćeno olujnim vjetrom.

Žuto upozorenje za grmljavinsko nevrijeme na snazi je u regijama Karlovac i Gospić: u drugom dijelu dana ponegdje može biti izraženih pljuskova s jakim i olujnim vjetrom i tučom.


Uz to proglašeno je narančasto upozorenje za vrućinu u regiji Dubrovnik te žuto za regije Osijek, Zagreb, Rijeka i Split.

U dodatnoj objavi napominje se i da danas, uslijed lokalnih izraženih nevremena koja su moguća danas tijekom poslijepodneva na području središnje i sjeverozapadne Hrvatske te Slavonije i u noćina području Gorskog kotara, Istre i sjevernog Jadrana, postoji mogućnost pojava bujičnih i urbanih poplava.

Objavljeno je i nekoliko upozorenja za utorak, no u njima zasad nema Karlovca:

- Narančasto upozorenje za grmljavinsko nevrijeme u regijama Rijeka, Split i Dubrovnik: moguće je grmljavinsko nevrijeme s tučom ili prolazno olujnim vjetrom.

- Žuto upozorenje za grmljavinsko nevrijeme u regiji Knin, Gospić i Osijek: ponegdje može biti izraženih pljuskova.

- Žuto upozorenje za vjetar u regiji Rijeka: podno Velebita olujni udari bure.

Izdvojeno


Reci što misliš!