VIJESTI / CRNA KRONIKA

Čuo da alkohol štiti od korone? 44-godišnji Karlovčanin upravljao vozilom sa 3,18 promila u krvi

Čuo da alkohol štiti od korone? 44-godišnji Karlovčanin upravljao
vozilom sa 3,18 promila u krvi
foto PU karlovačka

Tijekom proteklog vikenda od 13. do 15. ožujka na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.

Tom prilikom utvrđeno je ukupno 318 prekršaja, a od toga se 9 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 188 na brzinu, 45 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 15 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 21-godišnje vozačice u Karlovcu, a iznosila je 1,86 promila, dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila 150 km/h na autocesti A1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h.

U petak 13. ožujka na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden je 44-godišnjak koji je 12. ožujka u Karlovcu upravljao vozilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 3,18 promila i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 30 dana.

KAportal.hr


Reci što misliš!