VIJESTI / CRNA KRONIKA

MIGRANTSKA RUTA

U karlovačkom pritvoru još dva krijumčara migranata! Moldavci (34, 27) uhvaćeni na području Slunja i Cetingrada, njihovi putnici zatražili azil

U karlovačkom pritvoru još dva krijumčara migranata! Moldavci (34, 27) uhvaćeni na području Slunja i Cetingrada, njihovi putnici zatražili azil

Protiv njih su nadležnom državnom odvjetništvu podnijete kaznene prijave te su predani pritvorskom nadzorniku.

Proteklog vikenda policajci zaduženi za sprječavanje i suzbijanja krijumčarenja ljudima i nezakonitih migracija na karlovačkom su području intervenirali u još dva slučaja i tako spriječili krijumčarenje stranaca.  

- Na području Slunja te općine Cetingrad, policijski službenici zaustavili su i kontrolirali osobni i teretni automobil bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka kojim su upravljali 34-godišnji državljanin Moldavije i 27-godišnji državljanin Moldavije s dozvolom boravka u Italiji, kažu u policiji.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni muškarci, iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta. Zbog počinjenog kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, protiv njih su nadležnom državnom odvjetništvu podnijete kaznene prijave te su predani pritvorskom nadzorniku.
 
- Utvrđeno je da su prevoženi strani državljani na nezakonit način prešli državnu granicu i u ušli u Republiku Hrvatsku te su svi strani državljani izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu, navodi se u priopćenju.

Izdvojeno


Reci što misliš!