VIJESTI / KARLOVAC

Grad sa 600.000 kuna podupire nabavu strojeva i opreme karlovačkim poljoprivrednicima

Grad sa 600.000 kuna podupire nabavu strojeva i opreme karlovačkim
poljoprivrednicima
foto ilustracija

- Baš mi se ne čini da je ovako puno ozbiljnih, radnih ljudi ikad sjedilo u ovom prostoru; to sam uvjeren, hvala vam na tom dijelu. Sve ove bure i oluje, koje su se događale, od one istinske '95, pa na ovamo, sva gibanja prema EU, sva nesnalaženja puno puta pa u nekoliko navrata i potpuno gubljenje iz vida nacionalne politike prema poljoprivredi i stočarstvu, prije svega prema hrvatskom selu su se prebijali na vama i vašim obiteljima, kazao je gradonačelnik Damir Jelić, uručujući danas rješenja o financijskim potporama za nabavu poljoprivrednih strojeva i opreme 53 karlovačkim poljoprivrednicima.

Radi se o jednoj od mjera iz Javnog poziva za potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju 2017., kojom je ukupno dodjeljeno 600.000 tisuća kuna, po pojedincu od 2.000 do 20.000.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U posljednjih deset godina Grad Karlovac usmjerio je 20,8 milijuna kuna za program razvoja poljoprivrede i ruralni razvoj grada Karlovca . Trenutno je na snazi 10 mjera, od subvencioniranja kamata do potpora za edukacije, a prosječno ih, godišnje, doije oko 500 korisnika.

- Činjenica da brojni drugi gradovi uopće niti nemaju ovakve programe daje nam osjećaj da ipak činimo dobru stvar prema vama i da se ona kroz vaš rad uvijek i dobrim vraća, rekao je Jelić, napomenuvši da je ovdje oko 1.400 OPG-ova i da se ta brojka, što veseli, ne smanjuje.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!