VIJESTI / KARLOVAC

Fašnička Republika Grabrik na terasi ulaza znakovitoga broja 13 završnom ceremonijom oprostila se od ovogodišnje vladavine

Fašnička Republika Grabrik na terasi ulaza znakovitoga broja 13
završnom ceremonijom oprostila se od ovogodišnje vladavine

Završila je vladavina i ovogodišnje Fašničke Republike u karlovačkoj gradskoj četvrti Grabrik čiji dužnosnici ne kriju namjere proširenja na „Veliku fašničku republiku“ - grad Karlovac. Poznati „Grabrički brijač“ Tomislav Pudina, koji slovi za glavnog „meštra“ te ceremonije, opet je pripremio završni „dernek“ za sve koji su se odazvali i naravno, došli maskirani jer im je to bila ulaznica.

Naime, na okupljanju ispred brijačnice „Karlo“ (gdje se za šišanje moraš naručiti barem šest mjeseci unaprijed) na terasi ulaza znakovitog broja 13 okupio se popriličan broj poklonika poklada, a među njima su viđeni i pojedini dužnosnici gradske uprave tako da se ne zna „kaj bu s njima blo“ i hoće ih na stolu sutradan kad dođu na posao čekati bijela koverta s otkazom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prije tog završnog čina - fašničkog ceremonijala, „Grabrički brijač“ koji je za ovu fašničku prigodu utorkom bio maskiran u gutača grijeha koji dolazi prije korizme kako bi očistio ljudske duše. No, kako postoji gutač grijeha koji živi već nekoliko stoljeća i koji grešnike iskupljuje tako da na sebe preuzima njihove grijehe, odlučio je naći nasljednika koji bi preuzeo posao ali ... E sad tu ima zavjera! Zasad on guta grijehe u Grabriku gdje je nevoljko vratio ključeve gradske četvrti. Zbog toga nije bio sretan, a i kako kaže, planira obnoviti vladavinu gutača grijeha:

- Osjećaj je grozan, u vlasti jako uživam, dok sam bio na vlasti mislim da je tada bilo sve u redu, a sad neka nam Bog pomogne - kaže.

Ceremonija je održana pod budnim nadzorom milicajca u fluorescentnoj jakni koji se spustio s obližnjeg brda.

Zabava Fašničke Republike Grabrik kod Pudine tek je počela a zbog njega nikad ne znaš što će se dogoditi i kako može završiti jer nastavak je uslijedio u jednom od lokala u centru grada. Zato – doviđenja društvo, nek' vam je sa srećom. Još su svježi tragovi dočeka nove godine u podne, kod dotičnog gospodina brijača!

KAportal.hr


Reci što misliš!