VIJESTI / KARLOVAC

Zvjezdano ljeto pred finišom

Koroni usprkos, Karlovčani će zaplesati svom gradu u čast - Bal u ponedjeljak, prije toga Cener, Flautistička akademija, koncert KUD-ova...

Koroni usprkos, Karlovčani će zaplesati svom gradu u čast - Bal u ponedjeljak, prije toga Cener, Flautistička akademija, koncert KUD-ova...

Zvjezdano ljeto, ove godine u potpuno novim okolnostima, bliži se kraju, no sva planirana događanja, počevši od Ivanjskog krijesa, se održavaju

Zbog korone potpuno drugačija nego ikad, ali jednako lijepa proslava rođendana Karlovca bliži se kraju i završit će tradicionalnim Rođendanskim balom, 13. srpnja, na Starom placu.

Sva događanja, počevši od 23. lipnja i Ivanjskog krijesa pa koncerata, izložbi, predstava... održana su i bit će održavana i dalje pa Karlovčane tako do ponedjeljka čeka i obilježavanje rođendana Nikole Tesle nastupom DJ-eva, Karlovački cener, Flautistička akdemija, koncert članova ZOAKUD-a, a uoči njega povorka lokalnih KUD-ova, umjesto, zbog pandemije, sudionika Međunarodnog festivala folklora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Potvrdila je to na današnjoj pressici dogradonačelnica Andreja Navijalić, napomenuvši da se i ovim Zvjezdanim ljetom pokazalo kako je Karlovac izvrsna pozornica na otvorenom, što je i omogućilo da svi programi budu realizirani.

- Vodimo brigu o epidemiološkoj situaciji, sve se održava sukladno preporukama HZJZ-a,  pozivamo sve da budu odgovorni prema sebi i drugima i vjerujem da ćemo pokazati da na vanjskim prostorima možemo obilježiti rođendan našeg grada onako kako svi želimo, kazala je Navijalić, zahvalivši svima koji su sudjelovali u organizaciji proslavi 441. rođendana Karlovca.

Možda ove godine gradu u čast neće zaplesati 441 par - prijavljeno ih je oko 200 - no svi koji žele na Rođendanski bal još se mogu prijaviti www.bal.karlovac.hr., mjesta na Starom placu bit će dovoljno i uz propisano držanje razmaka.

Nakon Bala, koji počinje u 20 sati, koncert će održati Klapa HRM "Sveti Juraj", čime će završiti trotjedna proslava 441. rođendana Karlovca. Organizirana je uz potporu partnera PPK i Heineken Hrvatska, iz kojih su Kristina Glodić i Ljudmila Bratko Gašpić poručile da je njihovim tvrtkama drago podržati ovkve događaje koje nose veselje Karlovčanima i čine Karlovac ljepšim mjestom za život.

Lani je u rođendanskom programu uživalo 89.500 posjetitelja, u Karlovcu je zabilježeno 13 posto više dolazaka i 14,5 posto više noćenja - od 7.300 čak 86,5 posto bilo je stranih turista - potrošnja je povećana 8 posto, promet ugostiteljstvu 8,5, te trgovini 3,9 posto pa iako će ove godine to biti nedostižno, sigurno je da će Zvjezdano ljeto bar donekle popraviti promet ugostiteljima, a raspoloženje - svima.

Izdvojeno


Reci što misliš!