VIJESTI / KARLOVAC

ništa od pomoći

Karlovčani će krovove "krpati" sami: Grad će pomoći samo korisnicima socijalne pomoći, elementarnu nepogodu neće proglasiti

Karlovčani će krovove

Za razliku od Duge Rese, Grad Karlovac neće pomoći svima kojima su krovovi stradali u jučerašnjem nevremenu

I dok će vlasnicima objekata čiji su krovovi stradali u jučerašnjem nevremenu u Dugoj Resi u pomoć uskočiti Grad, Karlovčani, osim ako nisu korisnici socijalne pomoći, će se morati snalaziti sami.

Gradonačelnik, naime, neće proglasiti elementarnu nepogodu, iako bi i tada pomoć bila minimalna, a po onome što poručuju iz Grada Karlovca, u sanaciji krovova pomoći će samo korisnicima socijalne pomoći.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Karlovac i okolicu sinoć je pogodilo snažno nevrijeme, s jakim vjetrom i kišom, te tučom ponegdje veličine jajeta ili jabuke,  a posljedice su vidljive na stambenim objektima, automobilima i poljoprivrednim usjevima.

Iz Grada podsjećaju da su na teren odmah izašli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe i pripadnici DVD-ova, Grad je osigurao zaštitne folije da bi se zaštitili domovi i poslovni prostori, a stradale objekte obišli su gradonačelnik Damir Mandić i zamjenik Ivan Mrzljak, te zapovjednik JVP-a Miroslav Rade.

- U ovome trenutku nema osnove za proglašenje elementarne nepogode, sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda. Ipak Grad Karlovac osigurat će financijska sredstva za jednokratne pomoći za kupnju crijepova za pokorove i to socijalnim slučajevima – korisnicima Socijalnog programa Grada Karlovca, uz prethodno priloženu dokumentaciju troškova. Građani se mogu javiti u UO za društvene djelatnosti na broj 628 – 109 svakim radnim danom od 07 – 15 sati, napomenuli su iz Grada i poručili da su sve službe i dalje na terenu i pomažu građanima u sanaciji štete.

Podsjetili su i da u sklopu potpora male vrijednosti za primarnu poljoprivrednu proizvodnju i ruralni razvoj Grad Karlovac sufinancira i osiguranje poljoprivredne proizvodnje.

Izdvojeno


Reci što misliš!