VIJESTI / KARLOVAC

PROBLEMI S DUGOVIMA

Karlovačka Bolnica ne bi trebala ostati bez lijekova - upravo prema veledrogerijama podmirila potraživanja starija od 360 dana, zaliha ima za dva tjedna

Karlovačka Bolnica ne bi trebala ostati bez lijekova - upravo prema veledrogerijama podmirila potraživanja starija od 360 dana, zaliha ima za dva tjedna
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U bolnici se nadaju da unatoč složenoj financijskoj situaciji i velikim dugovanjima prema dobavljačima neće doći do nestašice lijekova.

Opća bolnica Karlovac ne bi trebala ostati bez lijekova. Jučer je podmirila obveze prema veledrogerijama starije od 360 dana, a zaliha ima dovoljno za dva tjedna.

Ukupni dug veledrogerijama, u koji su uključena dugovanja i bolnica i ljekarni, podsjetimo, je pet milijardi kuna. Veledrogerije su očekivale uplatu od dvije milijarde do kraja godine i dogovor o planu otplate cijelog duga, no pregovori s predstavnicima Vlade nisu urodili plodom pa su neke veledrogerije već prekinule opskrbu lijekovima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Među bolnicama kojima se to dogodilo ili će im se dogoditi, karlovačka ne bi trebala biti.

- Veledrogerije su najavile obustavu isporuke lijekova i potrošnog medicinskog materijala za sve bolnice čije su obveze prema veledrogerijama za isporučene lijekove i potrošni medicinski materijal starije od 360 dana. Sa danom 20.10. Opća bolnica Karlovac izmirila je prema Veledrogerijama obaveze starije od 360 dana pa očekujemo i dalje normalnu isporuku lijekova i potrošnog medicinskog materijala, rekao je za KAportal ravnatelj Nikša Antica.

Dodaje da su trenutne zalihe lijekova i potrošnog medicinskog materijala dostatne za normalan rad za otprilike dva tjedna pa se, kaže, u bolnici nadaju da unatoč složenoj financijskoj situaciji i velikim dugovanjima prema dobavljačima neće doći do nestašice lijekova.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!