VIJESTI / KARLOVAC

POČINJU RADOVI

Gradonačelnici i županica premalo hvalili projekt Aglomeracije pa je ministar Ćorić zazvao zaboravljenog župana: Da je moj prijatelj Jelić tu, on bi to začinio!

Gradonačelnici i županica premalo hvalili projekt Aglomeracije pa je ministar Ćorić zazvao zaboravljenog župana: Da je moj prijatelj Jelić tu, on bi to začinio!

Aglomeracija, vrijedna oko 430 milijuna kuna, je podijeljena u 5 grupa radova, a ugovori su potpisani za dvije

- Nedostaje mi jezičnih bravura u ovim pozdravnim govorima. Da je moj prijatelj Jelić tu, siguran sam da bi on to začinio, izjavio je Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja, nakon što je pozdravio sve danas prisutne na potpisivanju ugovora za dvije grupe radova na projektu Aglomeracija Karlovac – Duga Resa.

Da se radi o iznimno važnom projektu, koji će napokon dovesti kanalizaciju do više od 11.000 stanovnika izgradnjom 65 km odvodnje, te obnoviti 56 km vodoopskrbne mreže i smanjiti gubitke vode sa 60-ak na 30-ak posto, te značiti čišće ovdašnje rijeke i biti zalog razvoja, složili su se govornici prije njega: direktorica Vodovoda i kanalizacije Katarina Malenica, načelnik Barilovića Dražen Peraković, gradonačelnici Duge Rese i Karlovca Tomislav Boljar i Damir Mandić, županica Martina Furdek Hajdin i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sjajno bi bilo da smo o ovim pitanjima izgradnje vodnokomunalne infrastrukture razgovarali prije 15-ak ili 20 godina i da su oni za naše građane bili tada rješeni, međutim, nisu. Za dobra rješenja siguran sam nikad nije kasno, a Ministarstvo će uvijek stajati iza ovakvih projekata jer su oni nužni da bi naši građani osjetili bolje životne uvjete. Svaki postotak smanjenja gubitaka u sustavu vodoopskrbe, svaki metar izgrađene kanalizacije uspjeh je svih nas i zato unaprijed čestitam, a na izvođačima je da odrade posao što je moguće prije i bez zamjerke, izjavio je Ćorić.

Aglomeracija, vrijedna oko 430 milijuna kuna, je podijeljena u 5 grupa radova, a ugovori su potpisani za dvije: prvu, na području Turnja i Kamenskog, koje je izvođač GIP Pionir, a vrijednost radova 64,7 milijuna kuna, te petu, koja se odnosi na radove na Donjoj Švarči i Jamadolu, dijelu Jozefinske ceste, Tušmeru i Belajskim Poljicama, a radove vrijedne 92,9 milijuna kuna izvodit će Georad. Prve lopate trebali bismo vidjeti idući mjesec.

Odluke o odabiru izvođača radova za preostale tri grupe očekuju se za desetak dana.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!