VIJESTI / KARLOVAC

TKO TU KOGA?

Grad prije 15 godina prodao Veliku vojarnu Karlovačkoj banci, sad je želi nazad?! Mandić ima ideju: Stavit ćemo je u javnu funkciju

Grad prije 15 godina prodao Veliku vojarnu Karlovačkoj banci, sad je želi nazad?! Mandić ima ideju: Stavit ćemo je u javnu funkciju

Karlovačka banka kupila je 2007. Veliku vojarnu od Grada za 15-ak milijuna kuna i od tada je bez uspjeha pokušava prodati

Veliku vojarnu, spomenik kulture iz 1754. godine od 4.975 četvornih metara, Grad Karlovac bi sad rado kupio za javnu namjenu.

Da Grad Karlovac priželjkuje nazad nekretninu u Zvijezdi koju je 2007. prodao Karlovačkoj banci za 15-ak milijuna kuna, otkrio je na današnjem Aktualcu gradonačelnik Damir Mandić (HDZ), odgovarajući na vijećničko pitanje Draženke Polović (Možemo).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sad kad je izvjesno je da je propala priča s Velikom vojarnom i izgradnjom, ima li Grad ikakav plan, obzirom da Karlovac ima iskustvo nadoknade šteta, otkupa nekih važnih zgrada itd. pa me zanima razmišlja li se u tom smislu i sada, zanimalo je Polović.

I ispalo je da je pogodila "u sridu". Očito se u razmišljanjima već prilično odmaklo.

Potvrdivši da je najavljena privatna inicijativa o kojoj se u javnosti dosta govorilo nije uspjela, Mandić je rekao da je Grad s vlasnikom, Karlovačkom bankom, u kontaktu bio i prije i sada.

- Razgovarali smo s Karlovačkom županijom o nekim mogućnostima. Grad Karlovac je zainteresiran za povratak Velike vojarne u vlasništvo. Sami, odnosno, naš proračun, to sam neće moći riješiti, no odradio sam sa županicom neke razgovore i postoji ideja da Grad i Županija na tom tragu zajedno traže rješenja. Nama će, ako se odlučimo ići tim putem, na početku biti najizazovnije kako pronaći sredstva za povratak vojarne u naše vlasništvo. Naša ideja je da pokušamo Veliku vojarnu staviti u javnu funkciju. Vjerujem da ćemo kroz mjesec,dva  imati detaljnije informacije i o tome ću vas obavijestiti, najavio je Mandić.

Privatna inicijativa koju je spomenuo bila je inicijativa Davora Petračića, zajedno s vlasnikom, da Veliku vojarnu pretvori u stambeno-poslovni kompleks. Najtužnije od svega je da je Karlovačka banka praktički imala gotovo 70 posto zainteresiranih građana i poslovnih subjekata da otkupe prostore u njoj, te da su se već i potpisivali kupoprodajni ugovori, da bi na koncu, Karlovačka banka samo objavila da ne može ostvariti svoj interes bez 80 posto rasprodanih prostora.

Kad je i ova ideja propala iz ne znamo kojeg razloga, možemo podsjetiti da je još davno prije toga, plan tadašnjeg gradonačelnika Damira Jelića a poslije i župana bio da u Veliku vojarnu budu smještene sve županijske službe, spominjala se prije toga i kao dio smještajnih kapaciteta za učenike i studente...

Hoće li ova najnovija ideja zaživjeti, vidjet će se.

Izdvojeno


Reci što misliš!