VIJESTI / KARLOVAC

ZAJEDNIČKA VIZIJA

Novi sastav većeg urbanog područja Karlovac potpisao sporazum o suradnji za naredno financijsko razdoblje - cilj je integrirano teritorijalno ulaganje

Novi sastav većeg urbanog područja Karlovac potpisao sporazum o suradnji za naredno financijsko razdoblje - cilj je integrirano teritorijalno ulaganje

Grad Karlovac kao središte urbanog područja, i u novom financijskom razdoblju će provodit politiku urbanog razvoja kroz mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja.

U prostorijama Grada Karlovca potpisan je sporazum o suradnji tijekom izrade i provedbe Strategije razvoja urbanog područja Karlovac za programsko razdoblje 2021. - 2027. Novi sastav urbanog područja Karlovac donesen je na 6. sjednici Gradskog vijeća 15. prosinca 2021. godine i čine ga gradovi Karlovac, Duga Resa, Slunj i Ozalj te općine Rakovica, Cetingrad i Krnjak.  

Grad Karlovac će, kao središte urbanog područja, i u novom financijskom razdoblju provoditi politiku urbanog razvoja kroz mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja, u skladu sa Smjernicama za uspostavu urbanih područja i izradu strategija razvoja urbanih područja za novo financijsko razdoblje.  

Ono što partneri važnim ističu, međusobnom suradnjom na izradi i provedbi Strategije razvoja Većeg urbanog područja Karlovac nadilaze se administrativne granice gradova i općina i pridonosi se zajedničkoj viziji, ostvarenju zajedničkih ciljeva i razvoju urbanoga područja u cjelini.  

Konkretan cilj izrade nove strategije je utvrđivanje ciljeva i prioriteta razvoja Većeg urbanog područja, definiranje zajedničkih smjerova te provedba razvojnih projekata na urbanom području. 

Županica Martina Furdek Hajdin dala je podršku zajedničkoj suradnji gradova i općina Karlovačke županije. 

- Zahvaljujući naporima saborskih zastupnica, Karlovačke županije i Grada Karlovca, Karlovac je u prošlom financijskom razdoblju uspio postati ITU grad i povući 156,7 milijuna kuna za Karlovac, Dugu Resu i Ozalj. Neki od značajnih projekata koji su se tim sredstvima financirali su revitalizacija vrelovoda u gradu Karlovcu, Nikola Tesla Experience Centar te obnova kina Edison, kazala je.  

Dugoročno, svi projekti planirani kroz ITU mehanizam za urbano područje Karlovac doprinijet će gospodarskom i ekonomskom razvoju Karlovačke županije i unaprjeđenju kvalitete života stanovništva. 

Izdvojeno


Reci što misliš!