VIJESTI / KARLOVAC

JE LI OVO MOGUĆE?

Šokantno otkriće u Priselcima kod kupališta na Dobri! Tko je u rijeku iskrcao protutenkovske i protupješadijske mine, čudom nije došlo do tragedije

Šokantno otkriće u Priselcima kod kupališta na Dobri! Tko je u rijeku iskrcao protutenkovske i protupješadijske mine, čudom nije došlo do tragedije
Čitatelj KAportala

Prava je sreća da nismo svjedočili i izvještavali o nečemu puno gorem od same vijesti o pronalasku, koja je i sama po sebi šokantna kad znamo kakvu razornu snagu imaju ova sredstva.

Tko je iskrcao ubojiti arsenal u rijeku Dobru u mjestu Priselci? Tamo nije bilo ratnih događanja, pa je sve zapanjilo kad je policija po dojavi kupača iz plitkog dijela rijeke počela vaditi protutenkovske i protupješadijske mine više vrsta kao i ručne bombe.

Kako nam je ispričao jedan kupač, veslao je na SUP-u 30-ak metara od mosta, te u vodi uočio protutenkovsku minu, iako prvo nije bio siguran o čemu se radi jer je bila okrenuta. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kupači su pozvali policiju pa je pretražen dio korita rijeke, a neslužbeno doznajemo da je u vodi bilo tri komada protutenkovskih mina TMM-1 kao i tri komada antimagnetne protutenkovske mine, četiri PMR-a, 3 mine "promovke", jedna ručna bomba "kašikara" te upaljači za mine.

FOTO GALERIJA...

Na mjesto događaja su došli pirotehničari policije iz Karlovca i Zagreba te su izuzeli ubojita sredstva, a neka su čak tamo i uništena.

Ostaje pitanje kakav je to um koji može iskrcati ovako nešto u korito rijeke, posebno na mjesto gdje tijekom ljeta dolaze stotine kupača. Prava je sreća da nismo svjedočili i izvještavali o nečemu puno gorem od same vijesti o pronalasku, koja je i sama po sebi šokantna kad znamo kakvu razornu snagu imaju ova sredstva. 

Izdvojeno


Reci što misliš!