VIJESTI / KARLOVAC

JAVNI NATJEČAJ

Karlovačka gradska tvrtka Inkasator sufinancira udruge s ukupno 19.500 eura! Proširili programska područja i povećali svotu

Karlovačka gradska tvrtka Inkasator sufinancira udruge s ukupno 19.500 eura! Proširili programska područja i povećali svotu

U 2022. godini ukupno je raspoređeno 13.200 eura dok je u 2023. godini raspoređeno 19.500 eura.

Karlovačko gradsko poduzeće Inkasator također je kroz svoj javni natječaj izabralo udruge koje će financirati. Udruge su prijavile 50 projekata kroz pet programskih područja.

Inkasator je, osim novih programskih područja, u ovoj godini povećao iznos sredstava za sufinanciranje projektnih prijedloga. U 2022. godini ukupno je raspoređeno 13.200 eura dok je u 2023. godini raspoređeno 19.500 eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Kroz sufinanciranje projekata udruga civilnog društva želimo omogućiti korisnicima, našim građanima nove sadržaje i edukacije iz različitih područja. Udruge civilnog društva u društvenom životu našega grada imaju veliku ulogu i svakodnevnica su u našem radu. Kroz njih se otvaraju i rješavaju brojna pitanja kojih možda ponekad nismo ni svjesni, a značajna su za napredak, razvoj, prije svega za dostojan i kvalitetan život u našem gradu. Stoga smo u 2023. godini odlučili u financiranje dodati još dva programska područja koja su usko vezana i uz našu djelatnost te strateške smjernice razvoja, a to su: zaštita života te očuvanje i zaštita okoliš, rekla je direktorica Andreja Barberić.

Kako dodaju u gradskoj tvrtki, u ovoj godini fokus projektnih prijedloga bio je na radu sa mladima, podizanju svijesti i ljudskih kapaciteta u prilagodbi, smanjenu učinaka i ranom upozoravanju na učinke klimatskih promjena, očuvanju, obnovi i održivom korištenju kopnenih ekosustava.

- Svaki volonterski rad je izniman i nema financijsku vrijednost jer volonter odvaja svoje slobodno vrijeme za pomoć drugome. To je poanta poticanja rada udruga. U podršci udrugama ujedinjen je gradski sustav jer jedino takvim putem možemo podržati više projekata, a time i širi krug naših građana, zaključila je Barberić.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!