VIJESTI / KARLOVAC

NOVA REAKCIJA

SDP-ovi vijećnici reagirali na istup ravnateljice OB Karlovac: Dakle, do smanjenja kreveta će ipak doći, zar ne? Bolje slušajte što vam govorimo

SDP-ovi vijećnici reagirali na istup ravnateljice OB Karlovac: Dakle, do smanjenja kreveta će ipak doći, zar ne? Bolje slušajte što vam govorimo

Naše je pravo i dužnost postavljati pitanja i tražiti odgovore, upravo zato jer nam je stalo do naših građana.

SDP-ovi županijski vijećnici i saborska zastupnica Andreja Marić danas su reagirali na priopćenje ravnateljice karlovačke Opće bolnice Ivane Kovačić. Ona ih je, podsjetimo, nakon tiskovne SDP-a o aktualnom stanju u bolnici i kritikama najavljene zdravstvene reforme prozvala za skupljanje "jeftinih političkih bodova" te rekla da "nanose štetu bolnici i plaše građane".

Na njezin istup sad su reagirali SDP-ovci, a zbog velikog interesa građana za ovu temu prenosimo reagiranje u cijelosti...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Jalov je pokušaj demantiranja činjenica koje smo iznijeli u medijima 7. prosinca 2023..
Ravnateljica Opće bolnice Karlovac u svom priopćenju zapravo potvrđuje da smo točno iznijeli kako, citiramo je: „Prijedlog Ministarstva zdravstva jest da ubuduće bolnica ima 60 kreveta manje…“. Istovremeno navodi da je prijedlog uprave redukcija 30-ak kreveta.

Dakle, do smanjenja kreveta će ipak doći, zar ne?

Upozorili smo da je Ministarstvo dalo mogućnost protuargumentacije na njihove planove, stoga je važno da svaki odjel i svaka bolnica dobro argumentira zašto bi negdje bila prihvatljiva redukcija broja kreveta, a negdje ne, ovisno o broju kadrova, opremljenosti odjela, gravitirajućim pacijentima, broju usluga koje se pružaju, specifičnostima regije, itd. Nemamo odgovore na više puta postavljena pitanja u Saboru, koji se odnose na razinu Jedinica lokalne i regionalne samouprave: kako će se organizirati zdravstvena djelatnost u tim ustanovama i u kojem opsegu, koje djelatnosti će se obavljati, koji odjeli će ostati u bolnici, koja vrsta pacijenata s obzirom na dijagnoze će se zbrinjavati, gdje će raditi djelatnici ako se ukinu pojedini odjeli. Bolesnici pak ne smiju biti oštećeni manjom dostupnošću zdravstvenim uslugama.
Županijska vlasti i vodstvo bolnice moraju odgovoriti na sva pitanja zainteresiranih građana, vijećnika ili zaposlenika. Jer se ova problematika tiče svih nas.

No, ravnateljica Kovačić, kao i županica Furdek Hajdin nisu našle shodno odgovoriti na
legitimna pitanja vijećnika Srećka Curmana i Ehlimane Planinac kakvi su planovi županijskih i bolničkih vlasti oko daljnje organizacije rada u bolnici i pružanja skrbi građanima koji gravitiraju Bolnici.

Naše je pravo i dužnost postavljati pitanja i tražiti odgovore, upravo zato jer nam je stalo do naših građana. A niz rješenja o poboljšanju zdravstvenog sustava iznosili smo više puta na različitim razinama djelovanja. No sadašnja vlast troma je i spora, ne prihvaća dobre prijedloge oporbe i struke, a rezultat toga je i činjenica da, citiramo i ministra Beroša, „postojeći zdravstveni sustav nije održiv organizacijski, kadrovski, niti financijski“. 

Stoga savjetujemo ravnateljici Kovačić, upravi Bolnice i županijskoj vlasti da bolje slušaju što im govorimo, a ne da se služe kvazidemantijima." 

SDP-ovi županijski vijećnici Srećko Curman, Ehlimana Planinac, saborska zastupnica Andreja Marić

Izdvojeno


Reci što misliš!