VIJESTI / KARLOVAC

JAVNI NATJEČAJ

Grad Karlovac u zakup daje šest poslovnih prostora, pravo prvenstva imaju dosadašnji zakupci ako pristanu na veći iznos zakupnine?

Grad Karlovac u zakup daje šest poslovnih prostora, pravo prvenstva imaju dosadašnji zakupci ako pristanu na veći iznos zakupnine?

Odlukom Gradskog vijeća prije dvije godini povećana je zakupnina poslovnih prostora u gradskom vlasništvu. Poskupljenja su l. zoni veća za 43 posto, u II. zoni za 55 posto, u III. zoni 67 posto, u IV. zoni 83 posto

Do 12. veljače otvoren je natječaj za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Grada Karlovca na razdoblje od pet godina. Riječ je o šest poslovnih prostora od ukupno 101 koliko ih stoji na ime Grada. 

Kako su na upit KAportala pojasnili iz gradske uprave, za sve prostore natječaj se raspisuje radi isteka ugovora o najmu, a nalaze se na adresi Domobranska 29, Banija 5, Cerovac Vukmanićki 58, M. Vrhovca 17 te dva na Trgu Sv. Franje Ksaverskog 2.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pravo na podnošenje ponude imaju fizičke osobe koje imaju registrirani obrt ili obavljaju samostalnu profesionalnu djelatnost, te pravne osobe, a prvenstveno pravo na sklapanje ugovora o zakupu imaju dvije kategorije osoba.

Prva se odnosi na osobe iz Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji ako nisu u zakupu drugog poslovnog prostora, a druga kategorija je dosadašnji zakupnik, koji uredno izvršavao obveze iz ugovora o zakupu. 

Međutim, javili se na natječaj, dosadašnje zakupce čeka i veći iznos zakupnine. Naime, odlukom Gradskog vijeća prije dvije godini povećana je zakupnina poslovnih prostora u gradskom vlasništvu. Poskupljenja su l. zoni veća za 43 posto, u II. zoni za 55 posto, u III. zoni 67 posto, u IV. zoni 83 posto. 

Svi ugovori koji su već bili konzumirani ostali su na snazi pod uvjetima, pa i iznosima zakupnine, na koji su ugovoreni. Ali ne mogu se produžiti već je potrebno raspisivanje novog natječaja. 

Nova jedinstvena početna cijena zakupa formirana je po zonama grada bez obzira na vrstu djelatnosti koja će se u poslovnom prostoru obavljati, što nije bio slučaj u prijašnjoj odluci. Početna visina zakupnine za prvu zonu iznosi 5,97 eura/m2, za drugu 4,65 eura/m2, za treću 1,59 eura/m2 i za četvrtu zonu 2,12 eura/m2.

Izdvojeno


Reci što misliš!