VIJESTI / KARLOVAC

IMAJU JEDAN POS UREĐAJ?

Zašto se godišnje karte za parking na rate mogu kupiti samo karticom Karlovačke banke? Građane to zasmetalo, smatraju da nisu svi ravnopravni

Zašto se godišnje karte za parking na rate mogu kupiti samo karticom Karlovačke banke? Građane to zasmetalo, smatraju da nisu svi ravnopravni
foto ilustracija KAportal/Pixabay

Budući da poslovanje putem POS uređaja nije besplatno već se naplaćuje provizija, zasad imamo samo jedan POS uređaj, kažu nam u Gradu.

Problemima s parkingom u Karlovcu čini se da nema kraja, a nelogičnosti ovu komunalnu djelatnost prate gdje stignu. Čitatelji KAportala sad su nam ukazali na po njima, za 21. stoljeće, nevjerojatnu praksu da se godišnje karte za parkiranje u zonama ne mogu platiti na rate karticom niti jedne banke osim - Karlovačke.

Čitatelj nam je rekao da postoji mogućnost da se cifra za parking za cijelu godinu podmiri jednokratno karticom bilo koje banke, ali na rate nitko osim klijenata KABA-e nema tu mogućnost.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ne prolazi ni PBZ ni Zaba, Erste te kredite Visa, Mastercard ili bilo koja druga debitna ili kreditna kartica na rate nego samo u komadu, požalio nam se čitatelj te izrazio sumnju u nepoštenu poslovnu praksu ili monopol jedne banke, odnosno povlašteni status u odnosu na druge. Kako je rekao, "šta ne bi svi trebali biti ravnopravni i da imaju istu mogućnost". 

U karlovačkoj gradskoj upravi koja je od početka ove godine preuzela poslove naplate parkinga i pauk službu provjerili smo o čemu se radi i evo što kažu.

- Grad Karlovac ima samo jedan žiro račun za redovno poslovanje u Karlovačkoj banci. Činjenica je da jedinice lokalni samouprave mogu i smiju imati samo jedan žiro račun za redovno poslovanje, te stoga s drugim bankama nemamo ugovore o transakcijskim računima, kažu nam u gradskoj upravi.

Pa tako dodaju da za parking i pauk imaju i samo jedan POS uređaj od Karlovačke banke na kojem je omogućeno plaćanje na rate karticom Karlovačke banke.

- Jednokratno plaćanje na tom istom POS-u moguće je svim karticama, ali za obročno plaćanje trebalo bi imati POS uređaj od svake banke. Budući da poslovanje putem POS uređaja nije besplatno već se naplaćuje provizija, zasad imamo samo jedan POS uređaj. Eventualno postavljanje POS uređaja ostalih banaka ovisit će o poslovanju i troškovima, kažu nam u gradu.

S obzirom da POS uređaje sad već imaju i kumice na placu, a ova se mogućnost može koristiti i putem mobilnih aplikacija pojedinih banaka nije baš jasno kako je to sad njima baš tako komplicirano. Zasad je, čini se tako, a kako će biti u budućnosti treba tek vidjeti.

Izdvojeno


Reci što misliš!