VIJESTI / KARLOVAC

NIJE POLITIČKO PISMO?

Gradonačelniku stiglo novo otvoreno pismo od Davora Petračića: Tko vas je opet prevario i tko će platiti višemilijunsku štetu nastalu u radovima?

Gradonačelniku stiglo novo otvoreno pismo od Davora Petračića: Tko vas je opet prevario i tko će platiti višemilijunsku štetu nastalu u radovima?

Tko će platiti višemilijunsku štetu kada ju neće platiti niti izvoditelj niti osiguravajuće društvo i što ćete poduzeti da ipak ne bude na teret nas građana?

Bivšeg karlovačkog gradskog vijećnika Davora Petračića zasmetale su i najnovije okolnosti vezane za odbijenice stanarima oštećenih kuća za vrijeme radova u Zvijezdi od osiguravajućih društava, pa je danas medijima odaslao i novo priopćenje. Radi se otvorenom pismu gradonačelniku Damiru Mandiću.

Zbog velikog interesa javnosti za ovu temu prenosimo ga u cijelosti...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ja se ispričavam, ali sam kao građanin, prisiljen javno reagirati na loše procese koje generirate Vi i Vaša stranka koji permanentno uništavaju ovaj grad u kojem sam rođen i odrastao! Dakle, ovo nije političko pismo nego pismo građanina grada Karlovca koji ovdje nastoji provesti svoj život.

Mi građani smo ovdje da pitamo i da smo zabrinuti za svoj grad a Vi ste izabrani da nam služite i odgovarate na naša pitanja. Zato Vas ovdje javno pitam sljedeće „tko Vas je to opet prevario?“

Vi kao investitor i vlasnik komunalne tvrtke te njihov jedini član skupštine (dakle odluke donosite samostalno) odgovorni ste za poslovanje gradskih tvrtki kao i ja za poslovanje svoje vlastite.

Zašto ste dopustili da se sklapa ugovor o izvođenju radova na aglomeraciji u Zvijezdi sa izvođačem koji je kod sklapanja ugovora priložio nevažeće (neupotrebljivo) osiguranje!? Zašto nevažeće?

Nevažeće je iz razloga što je osiguranje izvođača sklopljeno sa osiguravajućom tvrtkom na način da praktički niti jedan iskop u Zvijezdi nije osiguran! (svaki iskop bliži objektu od 5 m isključuje odgovornost za štetu. ) Koji je to iskop u Zvijezdi dalje 5 metara od objekta?

Da poznajete ovaj grad, znali bi da ulice u Zvijezdi nisu šire od 10 metara a da poznajete matematiku, znali bi da je onda samo tanka crta po sredini takve (najšire) ceste u Zvijezdi uključena u važeću policu osiguranja, a pošto iskopi imaju neku širinu (i do 3 metra), posljedice istih su isključene iz osiguranja!

Gradonačelniče, ne znam ja tko je tu koga prevario, ali se očito radi o prevari koja je kažnjivo djelo. Nisam pravnik, ali mislim da je tu cijeli niz odgovornih osoba, na čelu s Vama koji su previdjeli osiguranje koje praktički ništa ne osigurava, barem ništa od bitnoga.

Kada smo već kod osiguranja, Vaši politički instalirani direktori i Vaša stranka koja već 33 godina (1/3 stoljeća!) kadrovira po ključu podobnosti a ne sposobnosti, napunili su gradske tvrtke na ključnim mjestima nesposobnima zbog kojih svi mi građani trpimo kontinuiranu i nenadoknadivu štetu! Višedesetljetno partijsko kadroviranje nesposobnih Karlovcu upravo dolazi na naplatu – svima nama!

Ovim Vas javno upozoravam da i neke ostale tvrtke u vlasništvu grada Karlovca ne drže niti pišljiva boba do osiguranja kod plaćanja za radove i ne traže nikakve garancije (garancije banke ili bar zadužnice) što sigurno vodi (ili je već i dovelo a mi to ne znamo) do propadanja našeg, odnosno gradskog novca, a mi koji do toga držimo ispadamo crne ovce. To što rade Vaše tvrtke zove se „financijski neodgovorno poslovanje“ što si mogu dopustiti privatne tvrtke ali nikako tvrtke koje raspolažu javnim novcem! Dakle, Vaše tvrtke kontinuirano unose kancerogenu poslovnu praksu u poslovne odnose što nije zanemarivo jer je se pod palicom politike nalazi oko 60% volumena tijeka novca, poslovnih procesa i radnih mjesta.

Za kraj još jedno konkretno pitanje. Tko će platiti višemilijunsku štetu kada ju neće platiti niti izvoditelj niti osiguravajuće društvo i što ćete poduzeti da ipak ne bude na teret nas građana?

Davor Petračić

Izdvojeno


Reci što misliš!