VIJESTI / KARLOVAC

OD 16. TRAVNJA 1997.

Veleučilište u Karlovcu slavi 27. obljetnicu od osnivanja, dekan Štedul: Dogodilo se puno toga lijepog, ali i nepredviđeno oštećenje zgrade

Veleučilište u Karlovcu slavi 27. obljetnicu od osnivanja, dekan Štedul: Dogodilo se puno toga lijepog, ali i nepredviđeno oštećenje zgrade

Štedul je izrazio zadovoljstvo što je u prošloj godini zaustavljen pad broja studenata upisanih u prve godine, te po predprijavama ovogodišnje upise očekuju na toj razini.

Veleučilište u Karlovcu danas je proslavilo 27. obljetnicu od osnivanja te su se brojni uzvanici u Atriju znanja prisjetili tog 16. travnja 1997. godine kad je i nastala ustanova kakva i danas djeluje. Po riječima dekana Ivana Štedula,  ova svečana sjednica je prilik da se prisjete tih dana, ali i svih dobrih stvari koje su napravljene kroz proteklu godinu. 

- Bilo je puno događanja, donešena je Strategija razvoja i potpisan je programski ugovor s Ministarstvom znanosti i obrazovanja za naredne četiri godine. Otvorili smo nova radna mjesta njih čak 10 posto koji će biti financirani u sljedećem razdoblju, glavnu voditeljicu Ureda za karijerno savjetovanje i podršku studentima, voditeljicu za projekte koje Veleučilište ima u planu, a već ih je do sada puno realizirano, te voditeljicu Ureda za kvalitetu što je bio jedan o prioriteta, rekao je Štedul pohvalivši se i s novim kadrovskim rješenjima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rekao je da ih očekuje još puno projekata, od znanstvenih do projekata studenata a koji su i financirani od njihovog partnera Studentskog centra kojem je Veleučilište osnivač. 

Svečana sjednica bila je prilika i za nagrade i zahvale, županica Martina Furdek  Hajdin će primiti Povelju vijeća Veleučilišta za podršku, a arhitektica Petra Jurčević ovo je vrijedno priznanje zaslužila za prekrasan izgled atrija koje je projektirala i osmislila. Štedul je spomenuo da priznanje ide i Savezu udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije s kojim imaju odličnu suradnju zahvaljujući kojoj je zgrada potpuno primjerena za osobe s invaliditetom.

Uz sve lijepo što se događalo u proteklom razdoblju, dogodile se se i nepredviđene stvari, a to su znatna oštećenja na obnovljenoj zgradi uslijed radova na kanalizacijskom sustavu u karlovačkoj povijesnoj jezgri gdje se Veleučilište nalazi.

- Zgrada je pretrpjela oštećenja, već smo pristupili stabilizaciji dijela zgrade. Oštećenja su značajna, angažirana su dva ovlaštena sudska vještaka koji nas prate i prema procjenama oštećenja su zahtjevna za sanaciju, posebno jer se radi o kulturnom dobru koje je pod zaštitom kao povijesna zgrada, rekao je Štedul.

Dodao je da se nada da neće biti daljnjih oštećenja, kao i da čekaju odgovor osiguravateljske kuće pa će vidjeti hoće li sredstva biti dostatna za sanaciju. Na upit da prokomentira namjeru gradonačelnika koji je rekao da zainteresiran za reviziju procjena, Štedul je rekao da ne zna je li Veleučilište obuhvaćeno ali ako je to je dobro. Za sada pak nema nove informacije o visini štete.

Izrazio je zadovoljstvo što je u prošloj godini zaustavljen pad broja studenata upisanih u prve godine, te po predprijavama ovogodišnje upise očekuju na toj razini. 

Razgovarali smo i s Majom Trečić, predsjednicom Studentskog zbora Veleučilišta koja je i dobitnica dekanove nagrade. Rekla je da već drugu godinu zaredom vodi Zbor koji je angažiran na brojnim projektima. 

-  Uloga Studentskog zbora je da brine i vodi brigu o studentima i standardu i kvaliteti, rekla je Trečić dodavši da studenti rado ulaze u izazove i da su ambiciozni, da imaju visoke ciljeve i tako trebaju nastaviti. Obnaša i funkciju potpredsjednice Vijeća veleučilišta na nacionalnoj razini te je studentska pravobraniteljica.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!