VIJESTI / KARLOVAC

Zvjezdano ljeto

Otvoren jubilarni 25. Međunarodni festival folklora u prepunom Šancu - do 6. srpnja u Karlovcu i okolici gostuju ansambli iz šest zemalja

Otvoren jubilarni 25. Međunarodni festival folklora u prepunom Šancu - do 6. srpnja u Karlovcu i okolici gostuju ansambli iz šest zemalja

Domaćinima iz Folklornog ansambla "Matija Gubec" stigli su kolege iz Indije, Perua, Slovačke, Paname, Moldavije i Čilea (Uskršnji otok).

- Malo se osvrnite oko sebe. Vi ste razlog zbog čega radimo festival – zbog vas je sve ovo i tražimo mogućnosti da budemo sve bolji. Pozdravio bih sve koji su u ovih 25 godina sudjelovali u organizaciji. Pozivam vas da uživate u folkloru – poručio je u nedjelju u Karlovcu predsjednik Međunarodnog festivala folklora Željko Štajcer za programa otvaranja jubilarnog 25. izdanja na kojemu, osim domaćina iz Folklornog ansambla "Matija Gubec", sudjeluju i ansambli iz Indije, Perua, Slovačke, Paname, Moldavije i Čilea, konkretnije Uskršnjeg otoka.

Ovogodišnji festival je uime suorganizatora Grada Karlovca otvorio gradonačelnik Damir Mandić, a karlovačka županica Martina Furdek Hajdin je zahvalila organizatorima na "ljubavi, entuzijazmu, volonterizmu, ali i velikom profesionalizmu" jer su MFF "učinili brendom i institucijom na koju smo svi jako ponosni.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pronosite Karlovac i Karlovačku županiju cijelim svijetu, a, eto, i mi imamo priliku upoznati cijeli svijet. Karlovačka županija je u srcu Hrvatske i ima stalnu ambiciju okupljati i povezivati ljude, običaje i prilike. Kada upoznajemo različite postajemo bolji i bogatiji. Želim da festival prođe u tom duhu, s puno osmijeha, plesa i pjesme jer nema ljepšeg načina za govor o vlastitom identitetu nego kroz pjesmu i ples – poručila je M. Furdek Hajdin.

Prije tog programa je od Gradskog kazališta "Zorin dom" do košarkaškog igrališta Šanac prošla povorka s oko 150 sudionika.


Međunarodni festival folklora traje do 6. srpnja i održava se u sklopu Zvjezdanog ljeta kojime se slavi Dan grada. Nastupat će se i u Dugoj Resi, Ogulinu i Ozlju.

Usporedno će se na Šetalištu doktora Franje Tuđmana u Karlovcu održati i peto izdanje popratnog kulinarskog festivala "Okusi svijeta", moći će se učiti i plesna koreografija, a knjižara "Knjiguljica" organizira program za djecu "Putujemo svijetom" koji podrazumijeva pripovijedanje bajki i priča iz zemalja odakle dolaze gostujući ansambli te izradu njihovih obilježja.

Danas u 19 sati ispred Gradskog kazališta Zorin dom program će izvesti skupine iz Slovačke i Paname, a u 20:30 sve grupe gostuju u Dugoj Resi gdje će održati cjelovečernji koncert u Amfiteatru.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!