VIJESTI / KARLOVAC

NAKON RASKOLA

Hoće li ostati u Domovinskom pokretu ili se prikloniti Radiću! Ivka: Još uvijek nismo donijeli odluku, treba konzultirati članstvo ima nas skoro 500

Hoće li ostati u Domovinskom pokretu ili se prikloniti Radiću! Ivka: Još uvijek nismo donijeli odluku, treba konzultirati članstvo ima nas skoro 500
foto KAportal/PIXSELL

Na novinarski upit hoće li članovima nešto sugerirati, Ivka je rekao da neće jer " svatko ima pravo na svoje mišljenje"

Nakon raskola u Domovinskom pokretu Mario Radić osniva novu političku stranku i polako prikuplja članstvo. Hoće li mu se prikolniti i "domovinci" iz Karlovca i Karlovačke županije čini se da je još uvijek otvoreno pitanje, barem što se tiče službenog dijela. 

Kako doznajemo od predsjednika Županijske organizacije DP-a Vlatka Ivke, u ponedjeljak je održano Predsjedništvo ŽO te na njemu nisu ništa odlučili o priklanjanju jednoj od opcija, odnosno izlasku ili ostanku u stranci. Kako nam je rekao, imaju veliki broj članova te su podijelili zadatke da se konzultiraju članovi kako bi donijeli konačnu odluku. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Čini se da će to ipak biti individualno, jer teško je za očekivati da će svi ostati u DP-u ili svi se prikloniti Radiću.

- Nismo ništa odlučili tek da iskomuniciramo s ljudima što misle. Imamo blizu 500 ljudi u stranci na području Karlovačke županije. Treba ljude pitati pa ćemo onda donijeti odluku, rekao nam je Ivka. 


Na novinarski upit hoće li im nešto sugerirati, rekao je da neće da svatko ima pravo na svoje mišljenje.

Podsjetimo, karlovački DP-ovci su uoči unutarstranačkih izbora podršku dali Mariu Radiću, te nisu došli na sastanak s predsjednikom stranke Ivanom Penavom u Zvečaj. DP je bitan "kotačić" i u lokalnoj vlasti jer HDZ ima podršku njegovih vijećnika. Domovinski pokret je na zadnjim lokalnim izborima dobio četiri mandata u Županijskoj skupštini i čine ga Iva Kučinić Radošević, Dejan Goršćak, Alenko Ribić i Danko Butala. U Gradskom vijeću Karlovca su s dva mandata (Butala, Ribić) HDZ-u osigurali većinu. 

Izdvojeno


Reci što misliš!