FOTO VIDEO / KAPORTAL@TV

VIDEO: Scene iz Karlovca u Red Bullovom videu karlovačkog "ledolomca" Karla Bukovca

VIDEO: Scene iz Karlovca u Red Bullovom videu karlovačkog

Karlovac i Hrvatska našli su svoje mjesto u videozapisu Karlovačkog "ledolomca" Karla Bukovca. Naime, cijela Karlova priča počela je prije nešto više od godinu dana kada su on i njegova 3 prijatelja Tin Bajac, Fran Bajac i Noa Anić Milić napravili stazu za Ice cross downhill u Šancu.

- Iako je sve počelo kao igra četvero prijatelja, nismo mogli ni zamisliti kako će se ona kasnije odvijati. Priča je oduševila mnoge ljude iz ATSX-a (All Terain Skate Cross Federation), Red Bulla a tako i organizacije Red Bull Crashed Ice natjecanja, kaže Karlo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Red Bull je prepoznao Karlovo umijeće u ovome sportu i pozvao ga na utrku svjetskog kupa u Wagrainu, Austriji. Tada je Karlo jedini predstavljao Hrvatsku u najbržem sportu na ledu, te nastupio kao prvi ikada natjecatelj u juniorskoj konkurenciji ovoga sporta.

Na tom natjecanju Karlo je kao jedan od najmlađih kandidata u povijesti ove utrke i sporta osvojio 20. mjesto u juniorskoj konkurenciji te nastavio svoju savršenu i motivirajuću priču. Sada nakon što je ta cijela priča za ovu sezonu za njega gotova odlučio je napraviti videozapis u kojemu se nalazi njegova mini kopija Red Bull Crashed Ice utrke i onoga što je doživio u Wagrainu i to u manje od godinu dana.

- Sve je ovo počelo uz nekoliko boca vode s kojima smo svakoga dana nakon školskih obaveza ledili stazu u karlovačkom Šancu. Napravili smo stazu kako bi se ponajviše zabavili i isprobali najbrži sport na ledu te osjetili avanturu kakvu proživljavaju najbrži i najbolji u ovome sportu. Iako smo bili daleko od njihovih 80 km/h nama je i naša staza bila dovoljna. U godinu dana od toga došao sam do toga da sam se natjecao na utrci svjetskog kupa pored prošlogodišnjeg svjetskog prvaka i pored ovogodišnjeg (dosadašnjeg) lidera ljestvice svjetskog kupa. Siguran sam da ću moći i dalje predstavljati Karlovac u najboljem svijetlu i kako će građani Karlovca moći biti ponosni na mene i moje uspjehe u ovom sportu, ispričao je Karlo Bukovac.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!