GDJE I KAD?

ZA MALO OPUŠTANJA

U Zorin domu u petak gostuje Teatar Exit s predstavom "Izložak br. 49", a u subotu - "Doktor Svelječić"

U Zorin domu u petak gostuje Teatar Exit s predstavom

Gradsko kazalište Zorin dom još uvijek se drži unatoč uznapredovaloj pandemiji koronavirusa pa i ovog vikenda donosi dvije predstave - u petak u Karlovcu gostuje Teatar Exit s predstavom "Izložak br. 49", a u subotu Gradsko kazalište Sisak s predstavom koja ima karlovački štih - "Doktor Svelječić". 

U petak u 20 sati Teatar Exit predstavlja priču o bivšem izbacivaču, koji se u ulozi muzejskog čuvara na svoj način suočava s pitanjima o smislu umjetnosti. Provodeći radno vrijeme pokraj jednog provokativnog izloška, potaknut na razmišljanje, postupno mijenja svoje dotadašnje stavove i svoju zaštitarsku ulogu počinje shvaćati vrlo osobno, braneći svim srcem povjereno mu umjetničko djelo od kritika i napada zgrožene javnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tekst Nicka Hornbyja prilagodio je i izvodi Damir Poljičak.

U subotu u 11 sati tradicionalne "Vikend matineje" donose gostovanje sisačkog kazališta s toplom, duhovitom i poučnom pričom o doktoru koji, kako nam i samo ime kaže, ima lijek za sve. Svakoga dana u njegovu ordinaciju dolaze baloni sa željama i molbama razne djece koja imaju određeni problem. No, jednoga dana pojavi se djevojčica Mia koja želi postati zločesta kako bi se svidjela svojem društvu. Naš doktor našao se pred najtežim  zadatkom u njegovoj  dugogodišnjoj karijeri  jer za loše stvari on ne spravlja napitke, ali također ne zna kako riješiti neobičan problem. U svoj toj zbrci najviše će mu pomoći njegovi mali pomoćnici te malenoj djevojčici i njezinom društvu ukazati kako je u životu najbitnije biti dobar i pomagati drugima.

Na tekst Petre Cicvarić redatelj je Peđa Gvozdić, a u predstavi glume Dunja Fajdić, Katarina Šestić i Lino Brozić.

Izdvojeno


Reci što misliš!