GDJE I KAD?

KRAJ LIJEPOG PROJEKTA

Uz kreativne radionice završile "Ljetne kulturne večeri" u Dvorištu zajednice u organizaciji udruge KA MATRIX

Uz kreativne radionice završile

KA-MATRIX je organizirao posljednje ovogodišnje izdanje Ljetnih kulturnih večeri u Dvorištu zajednice koje je ujedno obilježilo i kraj kraj ljeta i početak jeseni u Dvorištu i Infoshopu kao i cijelom društveno kulturnom centru MUZA (Mala urbana zajednica).

Sudionici radionice izrađivali su različite kreativne predmete od recikliranog materijala: paleta, dijelova starog i odbačenog namještaja, televizijskih prijemnika, dijelova ambalaže. Izrađeno je više komada parkovnog namještaja od paleta dok su najmlađi sudionici/ce izrađivali slike i skulpture od kojih će dio biti predstavljen na nekoj od idućih izložbi u Karlovcu i šire. Radionicu su vodili Damjan Milčić i Matea Boban koji iza sebe imaju niz provedenih radionica u području sticker arta, izrade stripova i reciklažnoj umjetnosti. Iako su oboje grafički dizajneri, računalo često zamijene različitim tehnika ulične umjetnosti / street arta. Voditeljima radionice pridružili su se i ostali članovi i volonteri KA-MATRIX-a.

Cijeli program u Dvorištu zamišljen je u smislu skretanja pažnje na korištenje prostora u centru grada i aktivno uključivanje lokalne zajednice u (pre)namjeni javnih površina. Tijekom posljednjih gotovo dvije godine osjetan je pad broja javnih događanja pa se kroz organiziranje okupljanja s kulturnim sadržajima u Dvorištu doprinijelo povećanju socijalnih interakcija građana. KA-MATRIX nastavit će s daljnjim društvenim i kulturnim  aktivnostima na otvorenom sukladno vremenskim prilikama i epidemiološkim uvjetima.

Program se održavao u sklopu programa Ljetne kulturne večeri u Dvorištu zajednice i Infoshop Karlovac uz sufinanciranje Grada Karlovca i Ministarstva kulture i medija RH te volonterima DK centra MUZA.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!