GDJE I KAD?

ZBORSKI DANI

Zorin dom ovog vikenda međunarodni centar zborskog pjevanja uz 165. rođendan Zore - zapjevat će više od 700 glasova!

Zorin dom ovog vikenda međunarodni centar zborskog pjevanja uz 165. rođendan Zore - zapjevat će više od 700 glasova!

Prvo hrvatsko pjevačko društvo Zora ovog je vikenda u svom domu - Gradskom kazalištu Zorin dom, domaćin dvije velike zborske priredbe, a sve upravo njima u čast, odnosno uz 165. godišnjicu osnutka najstarijeg hrvatskog pjevačkog društva.

U subotu se održava 4. Međunarodno natjecanje zborova Aurora Cantat, na kojem će nastupiti 26 zborova iz Hrvatske, ali i gosti iz Austrije, Slovenije te Bosne i Hercegovine, u ukupno 32 nastupa u četiri kategorije (klasičnoj, duhovnoj, folklornoj i popularnoj glazbi). Sve počinje već u 12 sati, a najbolje pjevače očekuje i prigodna nagrada od 500 eura.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Organizatori manifestacije su Hrvatska udruga zborovođa, Gradsko kazalište Zorin dom i Prvo hrvatsko pjevačko društvo Zora, a prvi put ove godine priključila se i Udruga Židovi u Karlovcu, koja će dodijeliti posebnu nagradu za dirigente - plaketu Davida Meisela.

Drugi dio manifestacije je Festival zborova "100 plus" koji će biti održan u nedjelju s početkom u 17 sati. Na njemu se očekuje nastup sedam najstarijih hrvatskih zborova, a to bi trebalo postati i tradicionalno okupljanje. 

Sve zajedno, očekuje se da će u subotu i nedjelju u Zorin domu nastupiti više od 700 zborskih pjevača i pjevačica.

Izdvojeno


Reci što misliš!