GDJE I KAD?

ILIRSKA DVORANA

Predstavljena pjesnička zbirka Karlovčanke Mojce Rapo Waite "Šaptačica vodama"

Predstavljena pjesnička zbirka Karlovčanke Mojce Rapo Waite

Pjesnik, etnolog i antropolog Tomislav Augustinčić je u pogovoru ustvrdio da je poezija to poezija korespondencije, kako tekstualne komunikacije s čitateljima, tako i autorice s vlastitim tekstom

U Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" promovirana je nova zbirka poezije Mojce Rapo Waite "Šaptačica vodama", koja je nedavno izdana u nakladi Tiskare Pečarić & Radočaj, a uz potporu Grada Karlovca.

Pjesme iz te zbirke su na predstavljanju, kojega je vodila knjižničarka Vedrana Vrana, čitali autorica, dramska umjetnica Vesna Tominac Matačić, psihologinja i promicateljica amaterskog teatra Tatjana Farkaš Radočaj te kritičarka Nataša Vojnović, a Larry Waite je čitao pjesme u engleskom prijevodu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pjesnik, etnolog i antropolog Tomislav Augustinčić je u pogovoru ustvrdio da je poezija M. Rapo Waite poezija korespondencije, kako tekstualne komunikacije s čitateljima, tako i autorice s vlastitim tekstom.

- Ovom zbirkom nastavlja odgovarati na temeljno pjesničko poslanje, obogaćivati ljudski diskurs o stvarnosti u kojoj živimo, proširivati granice onoga što pjesnički diskurs može obuhvatiti, pregovarati uzvišeni jezik teksta poezije i svakodnevni jezik koji ga čita u proširivanju odgovora na pitanje što sve ljudsko stvaralaštvo može izraziti, zapisao je Augustinčić.

Autorica je u rodnom Karlovcu završila osnovnu školu i Gimnaziju Karlovac, u kojoj radi kao profesorica filozofije, logike i etike, nakon što je diplomirala filozofiju i ruski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Izdvojeno


Reci što misliš!