GDJE I KAD?

STIŽU IZ 17 ZEMALJA

Svjetska četveronožna dlakava elita u Karlovcu na WCF Svjetskom izboru za najljepšu mačku 23. i 24. rujna

Svjetska četveronožna dlakava elita u Karlovcu na WCF Svjetskom izboru za najljepšu mačku 23. i 24. rujna

Izbor najljepših mačaka bit će oba dana u 16:30 sati.

Mačke su kao kućni ljubimci već odavno dobile status članova obitelji, a neke, ovisno o pedigreu, često putuju svijetom s vlasnicima i vode pravi “slatki život”.  Potaknut velikim interesom mačjih fanova, Klub ljubitelja mačaka Felis Croatia u suradnji s TZ-om grada Karlovca, Gradom Karlovcem i Zorinim domom ove godine organizira 23. i 24. rujna, WCF Svjetsku izložbu mačaka. Održat će se u dvorani Ekonomsko - turističke škole, a za posjetitelje će biti otvorena oba dana od 10 do 18 sati.

Nakon već održanih sedam Međunarodnih izložbi, entuzijastičnoj ekipi Felis Croatia ovo je prvo WCF Svjetsko natjecanje. Posjetitelji će vidjeti čak 17 mačjih svjetskih prvaka i 4 svjetska premiera. Bit će tu i ne baš često viđene pasmine, kao što su Kurilski Bobtail, Transilvanijska mačka, Bombay mačka, Munchin, Cornish Rex i mnoge druge. Pod budnim okom deset međunarodnih sudaca odabrat će se one najbolje, uz atraktivan program i mnoštvo sadržaja za posjetitelje. U sklopu spomenute izložbe, u petak, 22. rujna u 20 sati, organizira se seminar jedne od vodećih genetičarki u mačjem svijetu, Leslie A. Lyons na temu: Ekstremi u uzgoju, po cijeni od 35 EUR za sve suce, uzgajivače te ostale zainteresirane osobe, neovisno kojem Udruženju pripadaju. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Udruga Felis Croatia osim što radi s pasminskim mačkama, isto tako podržava i zbrinjavanje te brigu o napuštenim mačkama. Zato će se na izložbi u Karlovcu moći posjetiti i štand udruge Kitten Safe House, koja godišnje zbrine i udomi na stotine mačaka i mačića. Uz štand i prikupljanje donacija za Udrugu ista će izlagati nekada napuštene, a danas zbrinute mačiće, a s nekima se i natjecati. Posjetitelji će moći razgovarati s uzgajivačima i ostalim stručnjacima za mačke, kako bi više doznali o njihovom ponašanju, njezi i navikama. 

Uz mačke, koje su ipak glavne zvijezde ove izložbe, pripremljen je i atraktivan program za posjetitelje: odabir najljepšeg mačića, najljepšeg kastrata i najljepše odrasle mačke. Oni koji razmišljaju o udomljenju napuštene mačke moći će porazgovarati s predstavnicima Udruge za zaštitu mačaka te preuzeti pripremljene brošure sa savjetima o izboru uzgajivača, pasmine ili udomljenja mačića, kao i one o pravilnoj prehrani i brizi malenih dlakavaca.

Najzanimljiviji dio izložbe je svakako Best in Show, na kojoj se među najljepšim mačkama izložbe biraju pobjednici i to oba dana s početkom u 16:30 sati.

Posjetiteljima će biti na raspolaganju i veterinarsko savjetovalište, prodaja igrački i opreme za mačke, no i jedna posebna atrakcija.  Višestruko nagrađivana i poznata fotografkinja Gordana Popović iz agencije Pet Almighty Photography, koja je nedavno osvojila 3 nagrade za fotografije maca, postavit će studio za fotkanje pa je ovo prilika za hvatanje uspomena i fotku s vašim četveronožnim ljubimcem. Ulaz na izložbu se plaća, 2 EUR djeca i 4 EUR odrasli, a ulaznice je moguće kupiti na ulazu u dvoranu. 

(foto: Nikolina Petan)

Izdvojeno


Reci što misliš!