GDJE I KAD?

JEDAN DAN BUDI KAO FRANKOPAN

Stari grad Dubovac u subotu u znaku Frankopana - predstavljanje knjige, kostimirani bal, ukusne delicije i frankopansko pivo

Stari grad Dubovac u subotu u znaku Frankopana - predstavljanje knjige, kostimirani bal, ukusne delicije i frankopansko pivo

U organizaciji Družbe čuvara baštine "Frankopani", Književnog kruga Karlovac i Društva za promicanje kulture KVAKA ove subote na Starom gradu Dubovcu održat će se događanje "Jedan dan budi kao Frankopan".

U okviru manifestacije koja počinje u 17 sati održat će se predstavljanje knjige Tomislava Beronića "STELLA AUREA - Priče o Frankopanima" uz sudjelovanje kneginje i kneza, pisara, frankopanske garde i brojnih kostimiranih uzvanika te uz melodije veselog trubadura i izbor najsretnije kneginje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kao i prošle godine gosti će kušati frankopanski kruh kojega će blagosloviti i lomiti osobno kneginja Ana Katarina i knez Petar, te ga imati priliku zaliti mirisnim frankopanskim pivom kneginje Beatrice iz kaštela Dubovac.

Na frankopanskoj trpezi bit će još ponuđeni kozji sirevi kneza Bartola II. iz Modruša, maslinovo ulje kneginje Marije Katarine iz kaštela Krk, med kneginje Apolonije i medni ocat kneza Krste Frankopana iz kaštela Novigrad na Dobri.

Posebnost ovogodišnjeg Frankopanskog dana bit će kostimirani kneževski bal u organizaciji KUD Frankopan iz Severina na Kupi.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!