GDJE I KAD?

NOVA IZLOŽBA

U srijedu u Galeriji Vjekoslav Karas otvaranje nove izložbe - karlovačkoj publici predstavlja se akademski slikar Duje Jurić

U srijedu u Galeriji Vjekoslav Karas otvaranje nove izložbe - karlovačkoj publici predstavlja se akademski slikar Duje Jurić

U srijedu, 27. rujna, u 19 sati u Galeriji „Vjekoslav Karas“ u Karlovcu otvara se izložba vrlo preciznog ali i kriptičnog naziva "MCF / MGK-GVK 2023". Autor izložbe je nagrađivani akademski slikar Duje Jurić koji je jedan od najistaknutijih suvremenih hrvatskih slikara geometrijske apstrakcije, a na umjetničkoj je sceni prisutan već četrdeset godina.

Za prvo samostalno predstavljanje pred karlovačkom likovnom publikom, Duje Jurić pripremio je začudni svjetlo-slikarski ambijent koji se sastoji od 12 moćnih slika galerijskog formata izvedenih fluorescentnim akrilnim bojama na platnu koje su osvijetljene crnom svjetlošću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izložba ostaje otvorena do 31. listopada, a tijekom cijelog listopada u Galeriji će se održavati i edukativni program uz izložbu koji se sastoji od stručnih vodstava s radnim listićem i radnim materijalima za učenike osnovnih i srednjih škola te radionica, a sve s namjerom da što veći broj karlovačke djece i mladeži ostvari neposredni susret s ovim vrhunskim umjetničkim djelom ovog istaknutog i nagrađivanog slikara.

Izdvojeno


Reci što misliš!