GDJE I KAD?

DANI KNJIGE

Uz Mjesec hrvatske knjige u karlovačkoj knjižnici brojne promocije, književne večeri, radionice, izložbe...

Uz Mjesec hrvatske knjige u karlovačkoj knjižnici brojne promocije, književne večeri, radionice, izložbe...

Kreativne radionice, izložbe, promocije knjiga i književni susreti ove godine obilježit će Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić”. Karlovačka knjižnica ove je godine za svoje vjerne korisnike pripremila tridesetak programa kako za one najmlađe tako i za najstarije korisnike.

Ovogodišnje izdanje pod nazivom "Književnost bez granica!" bit će posvećeno prevoditeljima, odnosno književnom prevođenju. Tragom ulaska naše zemlje u schengenski prostor, prostor bez postojanja graničnih kontrola, programski i organizacijski odbor Mjeseca hrvatske knjige odlučio je zakoračiti u „književni Schengen“, vinuti se daleko iznad državnih granica u prostor „književnosti bez granica“. Cilj je ovogodišnje manifestacije ukazati na važnost prevoditelja. Izvesti na svjetla pozornice ove jezične magove, velike znalce o kojima se malo zna. Podsjetiti na neprocjenjivu vrijednost književnog prevođenja zahvaljujući kojemu strana književnost, njezini klasici i suvremenici, hrvatskim čitateljima prestaju biti strani. Zahvaljujući njima i hrvatska književnost leti preko granica svoje domovine i osvaja inozemnu publiku, daleko izvan granica Schengena. Tragom ovog razmicanja jezičnih barijera, ovogodišnji slogan glasi "Nek’ ti riječ ne bude strana(c)". 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovog petka tako će se već od 9 sati održati 18. Međunarodni stručni skup „Knjižnica – središte znanja i zabave“, s temom „Knjižnice u pokretu“, kao sastavnih dijelova knjižničnih mreža u Hrvatskoj i Sloveniji. Skupom će se obilježiti i 45. godišnjica od nabave prvog bibliobusnog vozila za karlovačku knjižnicu. U 19 sati, pak, na rasporedu je književni susret s prevoditeljem Mišom Grundlerom, koji je preveo brojne popularne skandinavske krimiće.

Cijeli program pronađite OVDJE, a onaj namijenjen djeci - OVDJE.

Izdvojeno


Reci što misliš!