GDJE I KAD?

DANI LUTAKA

Već su otvorene prijave za 3. InPut Festival - Karlovac opet središte lutkarstva od 21. do 25. svibnja 2024. godine

Već su otvorene prijave za 3. InPut Festival - Karlovac opet središte lutkarstva od 21. do 25. svibnja 2024. godine

Festival predstavlja spoj kulture i edukacije te nudi razne lutkarske izvedbe i događaje na nekoliko lokacija u gradu Karlovcu.

Gradsko kazalište Zorin dom otvorilo je prijave za treće izdanje International Puppet Theatre Festivala – InPuT Festivala Karlovac, koji je u prva dva izdanja istinski oduševio publiku cijelog grada, ali i brojne goste. Festival, koji slavi umjetnost lutkarstva u svim njezinim raznolikim oblicima, održat će se od 21. do 25. svibnja 2024. u srcu grada Karlovca.

InPuT Festival Karlovac posvećen je promicanju lutkarstva kao svestrane i snažne umjetničke forme. Ove godine pozivaju se svi talentirani lutkari, umjetnici i izvođači iz cijeloga svijeta da podnesu svoje prijave za sudjelovanje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Festival predstavlja spoj kulture i edukacije te nudi razne lutkarske izvedbe i događaje na nekoliko lokacija u gradu Karlovcu. Festival bi osim lutkarskih predstava nudio i razne izložbe, seminare, okrugle stolove i radionice koje će služiti za edukaciju svih sudionika festivala raznog uzrasta te bi se na taj način dodatno doprinijelo ideji da cijeli grad postane kazališna pozornica za vrijeme trajanja festivala.

- Ovaj festival nije samo slavlje lutkarstva; to je slavlje kreativnosti, pripovijedanja i ljudske povezanosti koju lutkarstvo može stvoriti. Radujemo se što ćemo poželjeti dobrodošlicu umjetnicima iz svih krajeva svijeta da podijele svoje jedinstvene perspektive i talente s našom publikom, rekao je osnivač festivala Peđa Gvozdić.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti putem maila na adresu [email protected], a sve informacije o prijavi se mogu pronaći na linku:

http://www.zorin-dom.hr/o_nama/novosti?item=1094

Izdvojeno


Reci što misliš!