GDJE I KAD?

NOVI PROJEKTI

KA-MATRIX: Mališani u OŠ Turanj učili drevnu japansku tehniku suminagashi, objavljen priručnik o urbanim intervencijama

KA-MATRIX: Mališani u OŠ Turanj učili drevnu japansku tehniku suminagashi, objavljen priručnik o urbanim intervencijama

Radionicom suminagashi tehnike u Osnovnoj školi Turanj, udruga KA-MATRIX nastavila je s provedbom projekta Fokus: Umjetnost i kultura. Voditeljica radionice, Marija Graša, upoznale je učenike i učenice 4.b razreda pod vodstvom Ljiljane Mikšić s drevnom japanskom tehnikom slikanja na vodi nastalom još u 6. stoljeću.

Učenici su osim nove tehnologije likovnog izražavanja naučili i ponešto iz povijesti i tradicije dalekog Japana. Nastali radovi moći će se pogledati na školskoj izložbi po završetku serija radionica. Uz gostovanja u Osnovnoj školi Turanj KA-MATRIX nastavlja suradnju i s Osnovnom školom Dragojle Jarnević gdje će se radionice održavati u studenom i prosincu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Udruga je ovih dana objavila i priručnik "Urbane intervencije kroz placemaking kao sredstvo mladih za razvoj lokalne zajednice". Priručnik je objavljen kao dio provedbe projekta “Građanske intervencije u javnim prostorima – odlučivanje kroz placemaking”, a služi kao informativno-edukativan alat s informacijama i metodama rada prilikom primjene “placemaking” metode – metode oblikovanja/stvaranja javnih prostora. U priručniku se obrađuju teme rada s mladima, te je podijeljen svim srednjim školama na području grada Karlovca kako bi i oni sami mogli provesti svoje intervencije.

Uz ovaj rezultat projekta izrađene su i preporuke od strane mladih prema donositeljima odluka u lokalnoj zajednici o načinima i potrebi uključivanja mladih u stvaranje svoje zajednice. Preporuke su predane Gradu Karlovcu sa ciljem primjene prilikom planiranja budućih gradskih strategija.

Izdvojeno


Reci što misliš!