GDJE I KAD?

UZ MJESEC KNJIGE

Danas u Gradskoj knjižnici! Književni susret s Juricom Pavičićem, početak je u 18 sati

Danas u Gradskoj knjižnici! Književni susret s Juricom Pavičićem, početak je u 18 sati

Jurica Pavičić je hrvatski romanopisac, scenarist, pisac kratkih priča i novinar.

U Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić povodom Mjeseca hrvatske knjige danas će biti održan književni susret s Juricom Pavičićem, s početkom u 18 sati. Moderirat će ga knjižničar Darko Srndović.

Jurica Pavičić je hrvatski romanopisac, scenarist, pisac kratkih priča i novinar. Literarni ugled stekao je svojim kratkim pričama, te trilerima i kriminalističkim romanima u kojima miješa socijalnu analizu s mračnom vizijom ljudske prirode i kompleksnim moralnim situacijama. Dobitnik je više književnih nagrada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Njegov roman Crvena voda (objavljen 2017.) dobio je nakon prijevoda na francuski 2021. nagrade Le Points i nagradu Grand Prix de la litterature policiere za najbolji europski kriminalistički roman. Godine 2022. objavljuje kriminalistički roman Mater Dolorosa kojeg će predstaviti karlovačkoj publici. Roman prati slučaj silovanja i ubojstva u Splitu, kroz točku gledišta policijskog inspektora, te članova obitelji koji sumnjaju da je njihov bližnji počinitelj.

Roman je nominiran za dvije važne hrvatske nagrade za prozu: nagradu T-Portala i nagradu Gjalski. Kratke priče i eseji prevođeni su mu na engleski, francuski, njemački, ruski, talijanski, makedonski i bugarski. Nema sumnje da svi ljubitelji knjiga koji vole domaće autore neće propustiti pravu književnu poslasticu ovog petka u Ilirskoj dvorani.


 

Izdvojeno


Reci što misliš!