GDJE I KAD?

ZA PLANETU

Eko Pan i Kino Edison zajedno će obilježiti Dan planeta Zemlje buvljakom, radionicom i besplatnim eko filmovima

Eko Pan i Kino Edison zajedno će obilježiti Dan planeta Zemlje buvljakom, radionicom i besplatnim eko filmovima

Ulaz na filmove je besplatan uz prethodno preuzimanje ulaznice na blagajni kina. Ulaznice će za preuzimanje biti dostupne od 18. travnja.


Uoči i na Dan planeta Zemlje kino Edison i udruga Eko Pan donose program kojim podsjećaju i potiču na važnost očuvanja okoliša i prirode. Pridružite se i podržite održivost!

BUVLJAK KOD EDISONA

U subotu 20. travnja održava se buvljak kod Kina Edison. Iskoristite subotnje prijepodne za dobro i korisno druženje: prodajte ili razmijenite višak stvari iz ormara i kućanstva na buvljaku u proljetnom ruhu Edisona i promenade.
Na buvljak donesite rabljene, a očuvane stvari: odjeću, obuću, torbe, nakit, knjige, stripove, ploče, igračke i sl. koje ćete izložiti na vješalici ili stoliću koje trebate ponijeti sa sobom.
Uz Buvljak će se održati i radionica izrade zakrpa od starih čarapa od 11 do 12 sati.
Buvljak će se održati ispred Kina Edison, a u slučaju lošeg vremena u prostorijama kina. Sudjelovanje je besplatno uz prethodnu prijavu putem obrasca: https://bitly.ws/3hfwk
Buvljak u Edisonu održava se na inicijativu volonterke Romane Franjković koja organizacijom događanja želi sugrađane potaknuti na kružnu ekonomiju i racionalnu potrošnju, smanjenje otpada i doprinos stvaranju zajednice koja promišlja i djeluje održivo.

EKO KINO U EDISONU

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U partnerstvu s Kinom Edison i u suradnjI s Okolišnim filmskim festivalom u ponedjeljak, 22. travnja, na sam Dan planeta Zemlje u kinu se prikazuju dva izvrsna dokumentarca:
U 17 sati: THE ENGINE INSIDE / Naš unutrašnji motor (trajanje: 81 min.)
R: Colin Jones, Darren McCullough, Darcy Wittenburg, 2023.
Ovaj izuzetno inspirativan i pozitivan film donosi priče šest različitih pojedinaca odanih jednostavnom stroju - biciklu. Njihov izbor svjedoči kako bicikli imaju potencijal promijeniti živote i pridonijeti boljem svijetu.
Odličan film za sve ljubitelje bicikla i one koji će to tek postati!

U 19 sati: FASHION REIMAGINED / Moda, iz početka (trajanje: 100 min.)
R: Becky Hutner, Velika Britanija, 2022.
Modna dizajnerica Amy Powney iz kultnog brenda Mother of Pearl nova je zvijezda londonske modne scene. Odrasla nekonvencionalnim životom u ruralnoj Engleskoj s roditeljima aktivistima, Amy je oduvijek zabrinjavao poguban utjecaj njezine industrije na okoliš. Kada osvoji željenu Vogueovu nagradu za najboljeg mladog dizajnera godine, Amy odlučuje novac od nagrade iskoristiti za stvaranje održive kolekcije od polja do gotovog odjevnog predmeta te transformirati čitavo svoje poslovanje. Njezino je putovanje vodi duboko u srž lanca nabave otkrivajući razoran ciklus od deforestacije i mučenja životinja do samoubojstava poljoprivrednika.
Njezina osobna revolucija postaje predvodnicom mnogo veće društvene promjene.

Ulaz na filmove je besplatan uz prethodno preuzimanje ulaznice na blagajni kina. Ulaznice će za preuzimanje biti dostupne od 18. travnja.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!