GDJE I KAD?

SURADNJA

"Petar i vuk" - u petak zajednička premijera nove predstave Gradskog kazališta Zorin dom i Glazbene škole Karlovac

U karlovačkom kazalištu ovog nas vikenda očekuje nova premijera, ali ovog puta sasvim osobita - riječ je, naime, o suradnji i zajedničkoj premijeri Gradskog kazališta Zorin dom i Glazbene škole Karlovac koji su udružili snage i u lijepoj i pohvalnoj inicijativi donose publici glazbeno-lutkarsku predstavu "Petar i vuk".

Simfonijska bajka Petar i vuk, za koju je Sergej Prokofjev skladao glazbu i napisao tekst, praizvedena je u Moskvi 1938. po narudžbi Središnjeg moskovskog kazališta za djecu u svrhu edukacije najmlađih kazališnih gledatelja. Skladana je za gudački orkestar kojem su pridruženi puhačka sekcija i udaraljke, kao i narator. Svaki je lik priče predstavljen jednim instrumentom. Fabula je jednostavna. Dječak Petar provodi dane u djedovoj kućici u šumi. Jednog dana ostavi otvorena vrata dvorišne ograde i krene na livadu. Djed upozorava Peću na opasnost od vuka, ali Peća mu ne vjeruje, bježi djedu i kreće u susret opasnosti…

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Karlovački komorni orkestar pod umjetničkim ravnanjem Vetona Marevcija i ovog će puta, kao u vrijeme "Klasike u parku" ili "Božićne bajke" više djelovati kao Simfonijski orkestar te tako pružiti publici potpuni glazbeni ugođaj, a redatelj predstave i narator je Peđa Gvozdić. Važan dio priče je i likovno oblikovanje i animacija za koju je zadužen Igor Cvetko.

 

Želite li na ovu predstavu imate na raspolaganju dva termina u okviru programa Vikend matineje. Naime, za pretpremijeru koja se održava u petak u podne i svečanu premijeru u petak u 20 sati ulaznica više nema, ali za izvedbe u subotu i nedjelju u 11 sati ima ih još dovoljno za sve zainteresirane. Osim na blagajni Zorin doma možete ih kupiti i OVDJE.

Izdvojeno


Reci što misliš!