GDJE I KAD? / DOGAĐAJI

Uskoro dvije premijere odličnog projekta KA-MATRIXA: stariji Karlovčani i Karlovčanke pripremili mjuzikl i igrokaz!

Uskoro dvije premijere odličnog projekta KA-MATRIXA: stariji
Karlovčani i Karlovčanke pripremili mjuzikl i igrokaz!

U ovom mjesecu očekuju nas dvije premijere karlovačke udruge KA-MATRIX. Posebnost igrokaza i mjuzikla koje ćemo premijerno vidjeti u lipnju jest u tome da je riječ o djelima nastalim u okviru projekta "Nove ideje u starim prostorima", koji je bio prvenstveno namijenjen starijima od 55 godina, čiji je društveni život već dosta dugo zapostavljen, a sada se i sami aktivno vraćaju na karlovačku kulturnu i društvenu scenu.

Osam mjeseci, kroz brojne umjetničke radionice, od izrade scenarija i scenografije do glume i koreografije, stvarane su predstave od kojih ćemo prvi vidjeti igrokaz "Turci na Dubovcu - kulinarski pohod", koji će biti izveden na Starom gradu Dubovcu u sklopu Sajma vlastelinstva u subotu 22. lipnja u 18:30 sati. Autorski tim igrokaza čine Juraj Horvatin, Pavel Butolen i Neven Cetinjanin.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvi amaterski mjuzikl pod imenom "Stara dobra vremena" premijerno će, pak, biti izveden 29. lipnja u 19 sati u Domu OSRH Zrinski zahvaljujući autorskom timu Vanja Gvozdić, Sanja Tek, Zdravko Smenderovac i Jelena Mužar Smenderovac, dok su za izradu scenografije bili zaduženi Denis Mikšić i Lana Krnić.

Obje su predstave originalna, autorska djela, nastala zahvaljujući svim sudionicima i sudionicama starijima od 55 godina, produkcijskom timu udruge KA-MATRIX i autorskim timovima. Ulaz na sva događanja je besplatan, no za mjuzikl je potrebno rezervirati kartu zbog ograničenog broja mjesta, dolaskom u Infoshop Karlovac; Jurja Haulika 22. svakim radnim danom od 09:00-17:00 sati, počevši od 24. lipnja ili u Plesnom klubu st.ART na Trgu hrvatskih branitelja 4, 2. kat. Kartu je moguće rezervirati i mailom na [email protected].

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!