GDJE I KAD? / KINO, FOTO, FILM

Završnica Riječnog kina - večeras za klince "pod jablanovima", za vikend dva filma na Foginovom

Završnica Riječnog kina - večeras za klince

Pred nama je završni vikend Riječnog kina, i to obje njegove inačice - Riječnog kina za djecu uz Supernovu te Riječnog kina uz Karlovačko. Karlovčane očekuju tri projekcije, večeras dječja na plaži "kod jablanova", a u subotu i nedjelju na Foginovom.

Na plaži "kod jablanova" karlovačke mališane večeras očekuje novi filmski hit "BFG: Blagi fantastični gorostas". Film je stvaran skoro 25 godina, a temeljen je na knjizi „BFG” slavnog Roalda Dahla, koja je objavljena 1982. godine i od tada oduševljava čitatelje svih uzrasta. Prva adaptacija ove knjige napravljena je za britansku televiziju 1989. godine, a u ovoj novoj adaptaciji ujedinili su se Steven Spielberg i scenaristica Melissa Mathison, koji su zajedno sudjelovali i u stvaranju filma „E.T. the Extra-Terrestrial“ (1982).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Projekcija počinje u 21,30 no vrijedi povesti klince do "jablanova" i prije, jer od 20 sati počinje zanimljiva kreativna radionica u organizaciji Društva Naša djeca.

Za vikend, pak, zanimljiv dvostruki program na Foginovom. U subotu ggledatelje u 21:30 očekuje napet film „Prestiž“ redatelja Christophera Nolana u kojem dva magičara viktorijanskog doba započinju moćno rivalstvo koje će eskalirati u borbu trikovima i neutaživu žeđ za otkrivanjem tajni zanata onoga drugog. Prije projekcije, u 20 sati, bit će postavljena izložba fotografija „Karlovačka kupališta“.

U nedjelju (7. 8.) u 21:30 predviđena je projekcija filma „Turist“ – duhovita, originalna i pametna priča o jednom zimovanju, kojoj prethodi zanimljiv putopisni razgovor u 20 sati.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!