GDJE I KAD? / KINO, FOTO, FILM

Klinci u ogromnom broju preplavili plažu "kod jablanova" uz veliki dječji hit "BFG: Blagi fantastični gorostas"

Klinci u ogromnom broju preplavili plažu

Popularna plaža "kod jablanova" na Korani gotovo da je bila pretijesna da primi sve zainteresirane mališane koji su u ogromnom broju s roditeljima stigli na projekciju novog velikog dječjeg hita "BFG: Blagi fantastični gorostas", u sklopu Riječnog kina za djecu uz Supernovu.

Disney i Steven Spielberg su na velike ekrane prenijeli uzbudljivu priču o Sophie, desetogodišnjoj djevojčici iz londonskog sirotišta, koja upoznaje jedinoga prijateljskog diva na svijetu, zaduženog za skupljanje dobrih snova koje poklanja djeci.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zanimljivo je istaknuti kako je film stvaran skoro 25 godina, a temeljen je na knjizi „BFG” slavnog Roalda Dahla, koja je objavljena 1982. godine i od tada oduševljava čitatelje svih uzrasta. Prva adaptacija ove knjige napravljena je za britansku televiziju 1989. godine, a gledatelji su sinoć uživali u njenoj najnovijoj verziji.

Ovim je filmom završio ovogodišnji filmski program Riječnog kina za djecu uz Supernovu. Nakon projekcije u Dugoj Resi na kojoj su gledatelji uživali u pustolovinama ribice Dore, s nestrpljenjem se danima iščekivala i sinoćnja projekcija, koja se pokazala također vrlo uspješnom. Mnogobrojni gledatelji svojim su dolaskom podržali ovaj projekt te izrazili želju za ponovnim dječjim projekcijama. Dokaz je to velikog uspjeha ovog projekta Kinokluba Karlovac, koji će i sljedeće godine na rijeke i kupališta dovesti filmske novitete.

U odličnoj atmosferi prije početka filma članovi Društva naša djeca Karlovac održali su kreativnu igraonicu za svu djecu željnu znanja, zabave i igre.

Sponzori večeri, osim Supernove, bili  su Cedevita i McDonald's restoran Karlovac, a pokrovitelji Grad Karlovac, Karlovačka županija, Hrvatski audiovizualni centar, Zajednica tehničke kulture Karlovačke županije te Turistička zajednica grada Karlovca.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!