GDJE I KAD? / KINO, FOTO, FILM

Večeras završava Riječno kino uz iznimno cijenjeni i nagrađivani film "Turist" u 21:30 na Foginovom

Večeras završava Riječno kino uz iznimno cijenjeni i nagrađivani
film
foto: Tin Vučković

Večeras je na Foginovom posljednja večer ovogodišnjeg Riječnog kina, a Kinoklub Karlovac za gledatelje je pripremio projekciju filma „Turist“ s početkom u 21:30 na Foginovom. Film je nominiran za Zlatni globus u kategoriji za najbolji strani film i za Europsku filmsku nagradu za  najbolji film i najboljeg redatelja, a dobitnik je Nagrade žirija na Filmskom festivalu u Cannesu. Dođite i uživajte u ovoj psihološkoj drami švedskog redatelja Rubena Östlunda!

Film prati par mlađih, imućnih Šveđana s djecom koji stižu na sedmodnevni skijaški aranžman u francuski alpski hotel. Prvih dana skijaju i uživaju u udobnom, brižno kontroliranom odmoru, sve dok se jednog jutra umjetno inducirana lavina ne otme kontroli i krene prema terasi na kojoj junaci piju kavu... Iako naoko bezopasan, događaj postaje koban za njihov obiteljski život.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A, lijepo je bilo i sinoć, uz "Prestiž", uzbudljivu priču prepunu neočekvanih otkrića o dvojici mađioničara viktorijanskog doba, ponajprije najboljih prijatelja, a kasnije i smrtnih neprijatelja. U napetoj igri osvajanja titule najboljeg iluzionista i vjerne publike, Robert Angier (Hugh Jackman) i Alfred Borden (Christian Bale) iskušavali su granice ne samo magije već i života. Budući da je ovo godina obilježavanja 160. godišnjice rođenja velikog izumitelja Nikole Tesle, a u filmu ga glumi David Bowie, koji je umro u siječnju ove godine, projekcija je održana i njima u sjećanje.

Prije filma posjetitelji su uživali u izložbi fotografija autorice Rosane Mikulić pod nazivom „Karlovačka kupališta“, koju je grafički uredila Gabrijela Vine, a organizirala Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“. Izložba je bila postavljena u suradnji s udrugom Izvan Fokusa, a aktualizira gotovo 150-godišnje postojanje uređenih karlovačkih kupališta, prvenstveno onih na Korani – od vojnog plivališta i Deakovog „Krebsgartena“ do kasnijih „Foginovog“ i „Gradskog“. Fotografijama koje su autorici na korištenje ustupili Kafotka, Gradski muzej, Paviljon Katzler i mnogi drugi,  kao i dokumentima i tiskovinama, bilo je prikazano što se s kupalištima događalo od samih njihovih početaka do današnjih dana, kada „Foginovo“ s ponosom nosi naslov prvoga registriranog riječnog kupališta u Hrvatskoj i na kojem se iz godine u godinu održava popularno Riječno kino.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!