GDJE I KAD? / KINO, FOTO, FILM

Dolaskom skupine mladih nizozemskih fotografa i službeno započeli 6. Foto dani mladih u Karlovcu

Dolaskom skupine mladih nizozemskih fotografa i službeno započeli
6. Foto dani mladih u Karlovcu

Dolaskom skupine mladih fotografa iz Nizozemske, članova udruge Team Sterk, službeno su započeli 6. Foto dani mladih, najveći regionalni festival fotografije za mlade koji se održava u Karlovcu do 27. kolovoza. Odmah po dolasku skupina je odradila svoj prvi zadatak – uvodno predavanje na temu snimanja s DSLR opremom.

Mladi Nizozemci, koji na ovogodišnjem izdanju festivala sudjeluju u edukativnom programu FDM Laboratoriji, odradili su predavanje na temu DSLR snimanja koje je zapravo uvod u šestodnevnu radionicu. Cilj je radionice, koristeći sve popularniju metodu učenja “learning by doing“, osmisliti ideju, napisati sinopsis i knjigu snimanja te snimiti i montirati kratkometražni film na zadanu temu “Sjene“. Važan aspekt radionice čini upravo spajanje i prožimanje fotografske i filmske umjetnosti pa će tako sudionici radionice u praksi učiti kako DSLR kameru, osnovni alat svakog fotografa za snimanje fotografija, na najbolji način iskoristiti za snimanje video materijala i istraživanje granica vlastite kreativnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Voditelj uvodnog predavanja i radionice je Marko Mikšić, mladi karlovački student, filmaš i fotograf, redatelj više kratkih filmova, član mnogih umjetničkih udruga kroz koje sudjeluje u dijelu organizacije Pula film festivala, Zagreb film festivala i drugih kulturnih i zabavnih manifestacija.

Kratkometražni film mladih kreativaca, koji su se na Foto dane mladih prijavili kako bi proširili vlastite horizonte i savladali nova poglavlja u svojim budućim profesijama, prikazat će se u subotu 21. kolovoza u Centru za mlade u Grabriku gdje će iste večeri biti otvorena i njihova izložba pod nazivom “Existence. Connecting nature and mankind.” Posjetitelji će tako imati priliku razgledati presjek najboljih radova članova njihove udruge koja okuplja sveukupno sedam članova, uspješno spajajući rad s mladima i urbanu umjetnost.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!