GRAD KARLOVAC

EU KARLOVAC

U Karlovcu održani Dani otvorenih vrata EU projekata - predstavljen i projekt aglomeracije Karlovac - Duga Resa

U Karlovcu održani Dani otvorenih vrata EU projekata - predstavljen i projekt aglomeracije Karlovac - Duga Resa

O aktivnostima u okviru projekta te njegovom značaju za komunalni razvoj grada govorila je Katarina Malenica, direktorica Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Karlovac

Na Danima otvorenih vrata EU projekata pod nazivom "EU Karlovac – prvih 10 godina za desetku!" , u petak, 30. lipnja u Karlovcu, posjetiteljima je predstavljen projekt "Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac-Duga Resa". 

Riječ je o jednom od najvećih komunalnih projekata u Karlovcu, čijom se provedbom, kroz širenje sustava odvodnje otpadnih voda i obnovu vodoopskrbne mreže, želi unaprijediti kvaliteta usluge, zaštita okoliša, ali i kvaliteta života građana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

O aktivnostima u okviru projekta te njegovom značaju za komunalni razvoj grada govorila je Katarina Malenica, direktorica Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Karlovac.

- Zadovoljni smo napretkom radova na aglomeraciji Karlovac – Duga Resa. Do sada je položeno preko 48 km kanalizacijske te 38 km vodoopskrbne mreže, što je oko 70 posto ukupnih radova na kanalima i cjevovodima. Realizacijom projekta stvorit će se uvjeti za 2500 novih priključaka na sustav odvodnje otpadnih voda.

Maja Božić iz odnosa s javnošću Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Karlovac izjavila je kako pored kvalitetno i u roku izvedenih radova, dijalog s građanima od presudne je važnosti za uspješnu realizaciju projekta.

- Svjesni smo koliko radovi utječu na svakodnevni život naših sugrađana te im zahvaljujemo na suradnji i strpljenju. Pozivamo ih na nastavak dijaloga do završetka projekta, poručila je Božić.  

Također, građanima su ovom prigodom podijeljene informativne brošure i promotivni materijali Projekta. 

Inače, projekt aglomeracije Karlovac-Duga Resa vrijedan je više od 54,8 milijuna eura te s 68,78% sufinanciran sredstvima Europske unije. Obuhvaća izgradnju 65 km i rekonstrukciju 6,9 km sustava odvodnje, izgradnju 27 crpnih stanica te rekonstrukciju ukupno 56 km sustava vodoopskrbe, dijelom sufinanciranog od EU, a dijelom kroz financiranje Vodovoda i kanalizacije.

Također, obuhvaća izgradnju  postrojenja za solarno sušenje mulja na UPOV- u Grada Karlovca i Duga Rese te nabavu vozila za održavanje sustava odvodnje i nabavu mjerne opreme za optimizaciju rada UPOV-a.

Pored EU financiranog dijela, kroz paralelna ulaganja Grad Karlovac, Gradska toplana d.o.o,  Grad Duga Resa i Elektra Karlovac- HEP ODS u pojedinim naseljima investiraju u ostalu infrastrukturu.

U gradu Karlovcu projektom su obuhvaćeni: Zvijezda, Gornja Švarča, Donja Švarča, Mala Švarča, Turanj, Kamensko, Gornje Mekušje, Drežnik, Hrnetić  i Jamadol. Dijelovi Grada Duga Rese obuhvaćeni projektom su: Tušmer, Gornje Mrzlo polje i Jozefinska cesta, a u Općini Barilović Belajske poljice. 

Realizacijom ovog vrijednog projekta ostvarit će se  stupanj priključenosti na sustav odvodnje od 86,6% što odgovara izgradnji 2 593 nova priključka na odvodnju, odnosno planiranom broju od 11 655 novo spojenih stanovnika na novoizgrađeni sustav javne odvodnje.

Projektom će se unaprijediti obrada i zbrinjavanje mulja s UPOV- a  te će se optimizirati njegov rad. Također, poboljšat će se sustav vodoopskrbe kroz rekonstrukciju  cjevovoda i prespajanje kućnih priključaka .

Na Danima otvorenih vrata EU projekata pod nazivom "EU Karlovac – prvih 10 godina za desetku!" koje organizira Grad Karlovac s partnerima, predstavljeni su brojni projekti koji su zaživjeli i doprinijeli boljitku našeg grada.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!