GRAD KARLOVAC

investicija

Počinje gradnja dječjeg vrtića i jaslica u Rečici vrijednog 1,2 milijuna eura - radove izvodi sveprisutni Gips - Mont

Počinje gradnja dječjeg vrtića i jaslica u Rečici vrijednog 1,2 milijuna eura - radove izvodi sveprisutni Gips - Mont
Grad Karlovac

U njemu će biti smješteno 46 mališana

Rečica će za godinu dana imati novi dječji vrtić i jaslice u kojem će mjesta biti za 46 mališana. Vrtić će biti izgrađen na parceli pored škole, radovi vrijedni 1,4 milijuna eura počinju uskoro, izvodit će ih GIPS-MONT, a nadzor obavljati Katakon, po projektu A.C.M Projektni biro Karlovac, kažu u Gradu.

- Radovi će početi krajem srpnja, a njihov završetak radova očekujemo do početka iduće pedagoške godine u rujnu, tako da će naši mališani moći ići u ovaj novi objekt. Bit će prizemnica, s tri dnevna boravka, za dvije jasličke i jednu vrtićku grupu - ukupno 46 djece, zajednički višenamjenski prostor, sanitarni čvorovi, distribucijska kuhinja, spremišta. Uređen će biti i okoliš, dječje igralište, pristupna prometnica, parkiralište s 20 parkirališnih mjesta, od kojih jedno za osobe s invaliditetom, najavila je Ana Hranilović Trubić, pročelnica Upravnog odjela za gradnju i zaštitu okoliša.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Marijana  Tomičić, pročelnica Upravnog odjela za razvoj grada i EU fondove, napomenula je da je ovo EU projekt, s 544.694 eura sufinanciran iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

- Ovaj put sufinanciran je udio u kvadraturi. Bitno je da su obuhvaćena djeca predškolske i jasličke dobi, pridonosi brizi za naše najmlađe, a rasterećuje roditelje koji će lakše moći tražiti svoje mjesto na tržištu rada, rekla je M. Tomičić.

Ostatak sredstava do 1,265.000 eura, osigurat će Grad Karlovac, kako bi novim vrtićem povećao ukupne kapacitete karlovačkih vrtića. Trenutno ih je nedovoljno za ostvarenje željenog cilja.  

- Želimo da sva djeca, bez obzira rade li im roditelji ili ne, imaju mjesto u vrtiću. Jasno je da su se promijenili stilovi življenja i da je mjesto u vrtiću standard, uvjet da bi roditelji mogli razgovarati o radnom mjestu. Posebno mi je drago što smo danas ovdje jer ovaj vrtić će pokriti širi dio, ne samo Rečicu nego i desnu obalu Kupe i ovaj dio Karlovca. Vjerujem da će to biti i podrška našem ruralnom dijelu, ljudima koji ovdje ostaju živjeti, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić i najavio da će na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća biti i točka o provođenju javne nabave radova na izgradnji dječjeg vrtića Luščić, također sufinanciranog iz NPOO-a, javljaju iz Grada.

Izdvojeno


Reci što misliš!