GRAD KARLOVAC

lijep i dobar

Vrtić Rakovac proglašen trećim najljepšim u Hrvatskoj - dogradonačelnica Fočić: "To nam je jako bitno"

Vrtić Rakovac proglašen trećim najljepšim u Hrvatskoj - dogradonačelnica Fočić:
Grad Karlovac

Izbor je organizirao servis Gradonačelnik.hr na svojem facebooku, te nisu poznate brojke koliko je sudjelovalo vrtića i glasača.

Dječjem vrtiću Rakovac stiglo priznanje da je treći najljepši u zemlji, pohvalili su se iz Grada Karlovca.

– U prvom izboru priznanje je osvojio Vrtić Grabrik, sada Rakovac, što govori da Karlovac ima puno lijepih vrtića i zato već sad pozivam da kandidirate svoje vrtiće na izboru iduće godine kako bi još neki vrtić dobio priznanje, našalio se Vjeran Stilinović, koordinator projekta izbora najljepših i najboljih vrtića u Hrvatskoj u organizaciji portala Gradonačelnik.hr, uručujući danas priznanje Aniti Štefanac, ravnateljici Dječjeg vrtića Četiri rijeke, čiji je objekt i na Rakovcu.

Dječji vrtić Rakovac, podsjetimo, izgrađen je 2017. na mjestu nekadašnjeg montažnog vrtića, a trećim najljepšim u zemlji, nakon vukovarskog i velikogoričkog, proglašen je zahvaljujući građanima koji su mu svoj glas dali na FB gradonačelnik.hr.

Prijavljenih vrtića, po Stilinovićevim riječima, na svakom novom natjecanju je sve više, što dokazuje da je ovaj izbor naj vrtića prepoznat kao kvalitetan: najljepši glasovima biraju čitatelji FB stranice dok najbolji vrtić po propisanim kriterijima bira ocjenjivački sud portala gradonačelnik.hr u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, te Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Dječji vrtić Rakovac je kandidiran u obje kategorije: u onoj za najljepši osvojio je treće mjesto, a u kategoriji najboljeg peto.

- To pokazuje da napredujemo u u pedagoškoj praksi i dosežemo sve višu kvalitetu, a priznanje za treći najljepši u zemlji nam je doista drago jer dokazuje i da ovaj vrtić, osim lijepog  i funkcionalnog interijera, dobro opremljenog, s odličnim zaposlenicima, u kojem je 9 odgojnih skupina, odnosno, oko 160 mališana, nije lijep samo nama. Takvim ga ocjenjuju i naši građani, što nam je  iznimno drago, kazala je i zahvalila svima koji su u izboru za najljepši vrtić glas dali Dječjem vrtiću Rakovac.

Dječji vrtić Rakovac izgrađen je 2017., na mjestu nekadašnjeg montažnog i dio je obimnog projekta kojim su svi gradski vrtići obnovljeni ili ponovo izgrađeni, te energetski učinkoviti.

- To nam je jako bitno jer želimo da se naša djeca osjećaju ugodno u vrtićima i imaju sve što im je potrebno za razvoj. Vjerujem da zajedničkim radom i trudom djelujemo na dobrobiti svih, a priznanje je poticaj da u budućem razdoblju to bude možda i bolje i jače nego do sad, rekla je Ivana Fočić, zamjenica gradonačelnika i podsjetila da će izgradnjom novih vrtića u Rečici i na Luščiću mjesto u vrtiću dobiti svako dijete u Karlovcu.


 

Izdvojeno


Reci što misliš!