IZBORI 2020.

IZBORI

Škoro za RTL: 'Neće biti Ministarstva sreće! Bit će puno manje ministarstava i prigoda za uhljebe'

'Mislim da će izbori pokazati da ništa više nije utvrda niti HDZ-a ni SDP-a', kaže Škoro

Nakon što je članica Domovinskog pokreta Anita Freiman u intervjuu Večernjem listu govorila i o dijelu programa stranke koji je posvećen kvaliteti života, a u sklopu kojeg se s ciljem poboljšanja predlaže i "osnivanje određenog državnog tijela", navodeći i primjer Ministarstva sreće koje postoji u Butanu - reagirao je i Miroslav Škoro, ovaj put iz 10. izborne jedinice od koje - kaže - puno očekuje. Zaključio je kako u Hrvatskoj ipak neće biti Ministarstva sreće. Evo što je još rekao Jeleni Tešiji. 

"Mi jesmo za sreću definitivno, ali znamo kako ćemo Hrvate učiniti vrlo sretnima: da ukinemo dobar dio ministarstava i reduciramo državnu upravu. Neće biti Ministarstva sreće, međutim bit će puno manje ministarstava, i puno manje manje prigoda za uhljebe kad mi dođemo u poziciju odlučivati o tome", kazao je Škoro.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Najteže je biti prorok u vlastitoj kući"

Koja ministarstva biste ukinuli? 

"Pravu inventuru možemo napraviti kad dođemo u poziciju. Ono što je bitno je da ćemo pokušati dislocirati određena ministarstva, Ministarstvo turizma iz Zagreba, prema Splitu ili Istri. Otvorimo urede, Ministarstvo poljoprivrede bi trebalo biti u Osijeku.

Koji je vaš plan za 10. izbornu jedinicu?

Puno očekujem od ove izborne jedinice jer je najteže biti prorok u vlastitoj kući, a ovo je kuća moje majke i oca, djedova, došli su iz Imotske krajine. Ako ne ostvarimo dobar rezultat, ispalo bi da ja radim nešto loše. Siguran sam da ćemo napraviti puno bolji rezultat nego što mnogi očekuju, ako ne i najbolji. 

To znači da ćete preuzeti HDZ-ovu utvrdu?

Mislim da će izbori pokazati da ništa više nije utvrda niti HDZ-a ni SDP-a, nego da narod preuzima vlast u svoje ruke. 

Izdvojeno


Reci što misliš!