KA RETROVIZOR

KARETROVIZOR

Serijski provalnik u jesen 1923. krao je sve - purane, bicikle, nogometne lopte, odijela... ali na kraju je dolijao ruci pravde!

Serijski provalnik u jesen 1923. krao je sve - purane, bicikle, nogometne lopte, odijela... ali na kraju je dolijao ruci pravde!

Lopov je uhvaćen, ali ne i njegov ortak za kojim je pokrenuta potraga.

Prelistavajući stare brojeve karlovačkih novina, naišli smo na zanimljivu vijest o provalniku koji se poprilično "razmahao" u jesen prije točno 100 godina. Krao je sve i svašta, reklo bi se sve što mu je palo pod ruku, ali na kraju je i uhvaćen. Doduše, ne i njegov ortak, za kojim je policija i dalje tragala, a nismo uspjeli saznati je li i on dolijao ruci pravde!

"Provalne kradje u Karlovcu", Hrvatska sloboda, 16. studenog 1923. godine

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U zadnje vrijeme učestale su po gradu Karlovcu provalne kradje te je u više navrata provaljeno u razne kuće, kao na pr. kod Ignaca Kordiša na Baniji kbr. 76 odakle je ukradjeno raznog odijela u iznosu 7000 Din., iz Edison Kina ukradjen je bicikl na štetu tamošnjeg podvornika Alojza Šitnika vrijedan 2000 Din., na štetu Ivana Pavkovića 5 purana vrijednih 500 Din., na štetu tvornice Koranit jedne cipele i jedna nogometna lopta vrijedna 500 Din., na štetu Büchlera iz Banije, naime njegove kuharice Lončarić, raznog odijela i gotovine oko 100 Din. Isti zlikovac pokušao je takodjer provaliti u dućan Ivana Svačine kbr. 5 u Generalskoj ulici, nu pravovremeno je bio opažen u tome i nanesao je istom štetu oko 500 Din.

Na temelju svih ovih prijava uspjelo je ovomjesnom redarstvu da je uz pomnu potragu pronašlo zločinca svih ovih kradja u osobi Mirka Majdića, pismoslikarskoga pomoćnika iz tvornice pokućstva, koji je dne 31.X. uhapšen te preslušan priznaje sve gore navedene kradje. Imao je i ortaka u osobi Franca Leskovara koji se još do danas nije mogao pronaći. 

Ovomjesno redarstvo vodi energičnu potragu za dotičnim zlikovcem.

(foto: kafotka.net)

 

Izdvojeno


Reci što misliš!