SPORT

SPORT I DALJE ONLINE

Treninzi sportaša do daljnjega ostaju individualni i u karanteni

Treninzi sportaša do daljnjega ostaju individualni i u karanteni

Sportaši, a i svi ostali na koje se Odluka odnosi, ostaju u istom režimu rada još tjedana dana.

Kako je prošlo 30 dana od donošenja Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja s nestrpljenjem su sportaši očekivali promjenu mjera, ali donijeta je promjena koja glasi: "Ova Odluka primjenjuje se do 4. svibnja 2020. godine". 

Sportaši tako i dalje treniraju individualno, a za nogometaše brine HNS koji na svojim stranicama dnevno objavljen video različitih vježbi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ove odluke pridržavat će, dakako, i karlovački sportaši.

KRUNOSLAV CAPAK NAJAVIO KOJI ĆE SPORTAŠI MOĆI PRVI NA TRENINGE

Ponovo je prilikom održavanja redovne konferencije za novinare nacionalnog Stožera civilne zaštite postavljeno pitanje o dozvolama za treniranje sportaša.

Naime, kako se najavljuje smanjenje mjera zainteresirani su sportaši, koji su prekinuli natjecanja i treninge, ponovo je postavljeno pitanje članu Stožera Krunoslavu Capaku kada će sportaši ponovo moći trenirati.

- Razgovara se o tome. Kod individualnog sporta to nije neki problem. Međutim, za sve što se radi kolektivno, dva ili više igrača, tu postoje epidemiološki problemi koje moramo predvidjeti i propisati ih. Na stolu je dopuštenje treninga za vrhunske sportaše, oni koji prema Zakonu o sportu imaju prvu kategoriju. Razgovarali smo i o rekreativnom sportu. Imamo povoljnu epidemiološku situaciju, razgovara se - rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i član nacionalnog Stožera CZ Krunoslav Capak.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!