SPORT

7 DANA NA 4 RIJEKE

Veliki projekt za budućnost rukometa koji će se provoditi u 6 gradova. Hoće li i Karlovac biti uključen?

Veliki projekt za budućnost rukometa koji će se provoditi u 6 gradova. Hoće li i Karlovac biti uključen?

Koliko će hrvatskom rukometu, a tako i karlovačkom pomoći Master plan što su ga nedavno potpisali EHF i HRS – rukomet u škole i vrtiće. Ovaj projekti trebao bi zaživjeti i potaknuti rukometne klubove u Hrvatskoj da se sami organiziraju i predstave djeci rukomet. Provodit će se u 6 hrvatskih gradova. Još je u pregovorima koji će to biti gradovi a nas zanima hoće li među njima biti i Karlovac.

Karlovačka škola rukometa je prva i najstarija takva škola u Hrvatskoj  koja usko surađuje s vrtićima i školama. U HRS-u to znaju, a da li i hoće uključiti Karlovac u taj projekt ne ovisi samo o njima.

Naime, HRS je od čelne rukometne federacije u Europi dobio podršku za realizaciju projekta koji obuhvaća animaciju djece počevši od predškolskoj uzrasta. Sve je potpisano na razdoblje od sljedeće tri godine. Programom se želi provoditi sadržaja prilagođene uzrastu, ali uz to, naravno, bit će i prilagođeni golovi, lopta u spužvastom obliku te posebno educirani treneri. EHF će akciju podržati u vidu golova i lopti za 10 škola godišnje koje se odluče prijaviti za natjecanja u mini rukometu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od sljedeće sezone RK Škola rukometa Karlovac u prvenstveno natjecanje 1. HRL (U-16) Regija 3 ulazi s novom ekipom U-16 generacije. Treneri Škole rukometa najavili su natjecanje svojih polaznika u koje od ove sezone kreću s 5 ekipa. Tri selekcija u ženskoj konkurenciji i dvije u muškoj igrat će u državnim ligama. Ponovno su formirane ekipe dječaka i djevojčica u nekoliko karlovačkih osnovnih škola.  Naime, mlađi uzrasti kod muških selekcija već nekoliko godina igra u Regiji Zapad, koja je puno slabija od Regije Središte, a što nije dobro, naglasili su treneri Škole.

RUKOMETAŠICE STARTALE POBJEDOM ...

Kao što su bili najavljivali na nedavno održanoj konferenciji za novinare a to je da idu na pobjedu u Samoboru protiv ekipe Sloge iz Svete Nedelje, igračice RK Škola rukometa Karlovac uspješno su startale pobijedivši s rezultatom 32:29 (20:15). Nije to bila igra koja bi zadovoljila trenera Dražena Keču ali kad se slabo igra a ipak pobjeđuje i upisuju bodovi onda je to dokaz da je ekipa igrački zrela. 

... RUKOMETAŠI KREĆU U SUBOTU

Rukometaši Karlovca u novu natjecateljsku sezonu 1. Hrvatsku rukometnu ligu južne skupine kreću u subotu 1. listopada. Prvo kolo igraju u Splitu gdje ih dočekuje momčad BM 07 (nekadašnja momčad Balić&Metličić), a za tjedan dana, 8. kolovoza ponovno gostuju, odlaze u Buzet. Prvu domaću utakmicu 1. HRL Jug igraju tek 15. listopada kad im u 3. kolu na parket dvorane kraj Korane dolazi riječka Kozala. Rukometaši u natjecanje kreću s minimalnim promjenama u igračkom kadru dok u stručnom kadru nema novosti – sve je ostalo po starom. 

PRVI KARLOVAČKI DESETOBOJ

S ciljem promocije rekreativnog sporta u Karlovcu, nedavno je osmišljen i održan pilot projekt, natjecanje naziva Prvi karlovački desetoboj. Za razliku od klasičnog atletskog desetoboja, discipline unutar ovog originalnog koncepta se stalno mijenjaju, odnosno ovise o volji tri natjecatelja. Naime, svaki od natjecatelja bira svoje četiri discipline nakon čega dogovorom druge dvojice na jednu od njih dobiva veto. Tako dolazimo do devet izjednačenih disciplina u kojima svi imaju svoje adute za pobjedu.

Natjecala su se dva predstavnika iz Grabrika, Ivan Krčmar i Matej Brnardić te gost iz Dugog Sela Ivan Biočić. Njihov odabir je bio sljedeći: trčanje 400 metara,  tenis, košarka 1 na 1, biljar, plivanje 60 metara, biciklizam na kronometar, nogomet jedanaesterci, vaterpolo peterci i boćanje. Nakon mjesec dana izjednačene borbe do zadnje discipline, trijumfirao je Brnardić s 5 pobjeda ispred Biočića (3) i Krčmara (1). 

Nakon uspješno realizirane prve edicije Prvog karlovačkog desetoboja za sljedeću sezonu ovu priču žele podići na viši nivo, što znači višestruko povećanje broja natjecatelja i adekvatnu medijsku popraćenost. Misle da Karlovac ljeti ima sve uvjete da postane glavni sportski grad u Hrvatskoj.

NOVI ATRAKTIVNI BICIKLISTIČKI CRO RACE 

Kako je u Karlovcu biciklizam vrlo popularan za kraj „šlag na tortu“ - najava najatraktivnije biciklističke utrke po Hrvatskoj. 

Startom u Osijeku i završnicom u Zagrebu, od 27. rujna do 2. listopada održat će se ovogodišnje izdanje CRO Racea, biciklističke utrke kroz Hrvatsku koja je dobila epitet naše "najljepše razglednice" koju šaljemo u svijet.  No, i u sportskom dijelu bit će to vrlo atraktivan događaj. Na startu u Osijeku trebala bi se naći trojica pobjednika najveće svjetske utrke Tour de Francea, ovogodišnji slavljenik iz Pariza Danac Jonas Vingegaard, član momčadi Jumbo-Visma, te dvojac iz INEOS Grenadiersa Britanac Geraint Thomas i Kolumbijac Egan Bernal, pobjednici "Toura" iz 2018. i 2019. godine. Nedostajat će samo Slovenac Tadej Pogačar, pobjednik "Toura" iz 2020. i 2021. Prijavljeno je 6 momčadi s WorldTour licencijom, odnosno iz najvišeg ranga svjetskog biciklizma, a 3 od tih 6 - Jumbo-Visma, INEOS Grenadiers i Bahrain Victorious - među 4 su najuspješnije po rang-ljestvici Međunarodnog biciklističkog saveza (UCI). Uz njih na utrci će nastupiti i Israel-Premier Tech, DSM i Trek-Segafredo. Na startu će se naći 8 ProTour momčadi te 6 Continental Tour momčadi.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!