SPORT

ODLIČAN POČETAK

Prva titula u 2023. dolazi iz atletike! Andrej Belčić mlađeseniorski prvak Hrvatske na 800 metara u dvorani

Prva titula u 2023. dolazi iz atletike! Andrej Belčić mlađeseniorski prvak Hrvatske na 800 metara u dvorani

Prvo karlovačko zlatno odličje u 2023. godini na državnim prvenstvima donosi - Andrej Belčić! Mladi karlovački atletičar osvojio je zlato u utrci na 800 metara na prvenstvu Hrvatske u dvorani za mlađe seniore i mlađe seniorke, prvom u nizu dvoranskih prvenstava kojima će biti obilježena ova zimska sezona.

Andrej je pritom oborio i osobni rekord u dvorani s vremenom 1:53,03 u čemu mu je sigurno pomogao i odlični Marino Bloudek koji je trčao izvan konkurencije. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U istoj disciplini, ali u ženskoj konkurenciji, Ida Nikolić bila je četvrta, a do bronce joj je nedostajalo 35 stotinki. Peta mjesta osvojili su Matko Belčić i Hela Rakamarić na 1500 metara te Lea Novković na 60 metara s preponama.

U jutarnjim satima održan je i kadetski miting, na kojem je najbolje rezultate ostvarila Paula Bajt - četvrta na 60 i na 200 metara u vrlo brojnoj konkurenciji. David Lendler bio je najbrži na 60 metara, no izvan konkurencije, budući je izašao iz kadetskog godišta i spada u mlađe juniore.

Narednog vikenda upravo će se mlađi juniori i mlađe juniorke nadmetati na državnom prvenstvu, a u siječnju su na rasporedu i dva međunarodna natjecanja na kojima bi prema najavi trebao trčati Andrej Belčić budući je državno prvenstvo bilo i izborno za spomenuta natjecanja. Riječ je o mlađeseniorskom prvenstvu Mediterana 22. siječnja u Valenciji te o troboju Hrvatska-Slovenija-Srbija koji se održava 25. siječnja u Beogradu.

Izdvojeno


Reci što misliš!