SPORT

JAKA PROVJERA

Mačevanje: Antonio Gojak nastupio na jednom od najjačih svjetskih turnira, prošao skupinu pa poražen u eliminacijskom kolu

Mačevanje: Antonio Gojak nastupio na jednom od najjačih svjetskih turnira, prošao skupinu pa poražen u eliminacijskom kolu

Najbolji karlovački mačevalac Antonio Gojak nastupio je u sastavu hrvatske seniorske reprezentacije u floretu na jednom od najjačih natjecanja godine, seniorskom Grand Prixu u talijanskom Torinu, u konkurenciji čak 245 boraca iz 54 države sa svih kontinenata.

Antonio je nastup u skupini otvorio se četiri poraza - 2-5 od Francuza po 3-5 od Mađara i Venezuelanca, a 0-5 od Japanca, no onda je "proradio" te u posljednja dva kola s pobjedama 5-1 protiv predstavnika Turske i Portugala uspio izboriti nastavak natjecanja. U prvoj eliminicijskoj borbi, pak, s uvjerljivih 15-2 svladao ga je Chin Yu Leung iz Hong Konga.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na turniru je kao trener reprezentacije bio i trener karlovačkog kluba Krešimir Profozić. 

Mlađi članovi kluba nastupali su, pak, proteklog vikenda na 3. kolu Floret lige u Zagrebu. Najbolji rezultat ostvario je kadet Jakov Božić koji je u svojoj konkurenciji zauzeo treće mjesto. Mislav Ostarčević (U11) te Iva Kirinčić i Leonard Baršić-Ilić (oboje U14) poraženi su u četvrtfinalnim borbama.

Izdvojeno


Reci što misliš!